Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

Oana Pintilei acuză că protestul împotriva legii grațierii este unul politic

Președintele organizației județene a femeilor social democrate, Oana Pintilei, a declarat că prezenta președintelui Klaus Iohannis în mijlocul protestatarilor, dar și a conducerii PNL și USR, atestă faptul că aceste mitinguri sunt organizate sub marca PNL-PDL.

„Un președinte “în pufoiacă roșie” participând la un miting ilegal împotriva unui guvern legitim. Am avut ocazia la finalul anului trecut sa vizitez CEDO. Acolo am aflat că, în ultima perioadă, afacerile repetitive în care România este obligată să plătească despăgubiri considerabile privesc condițiile din închisori. În acest moment, gradul de încărcare la nivelul penitenciarelor din România este peste 150%. Există un excedent de 9000 de deţinuţi față de capacitatea acestor locuri de deținere și toate cele 40 de penitenciare au hotărâri de condamnare a României pentru rele tratamente şi pentru condiţii inumane”, a spus Oana Pintilei.

Ea a reamintit faptul că proiectul de grațiere, care în acest moment este în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Justiției, poate rezolva în parte această problema deoarece de această lege ar putea să beneficieze aproximativ 2500 de persoane.

Mai mult, proiectul de ordonanţă de urgenţă privind graţierea prevede că se graţiază în întregime pedepsele cu închisoare de până la 5 ani inclusiv, precum şi pedepsele cu amendă aplicate de instanţa de judecată, fiind excluse de la această regulă 50 de infracțiuni grave și foarte grave prevăzute de Codul Penal și o serie de infracțiuni prevăzute de legile speciale.

Potrivit acestui proiect mai este prevăzută grațierea în parte, mai exact cu 1/2 a pedepselor persoanelor cu vârsta peste 60 de ani, femeilor însărcinate, persoanelor care au în întreținere copii sub 5 ani, precum și persoanelor suferinde de boli incurabile.

„Cred că românii ar trebui să se concentreze pe măsurile importante pe care acest guvern le-a luat încă din prima zi pentru îmbunătățirea calității vieții romanilor și pe necesitățile lor cu adevărat importante: locuri de munca, infrastructură, educație și dezvoltarea României”, a spus Oana Pintilei.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Oana Pintilei acuză că protestul împotriva legii grațierii este unul politic | Moldova24

Lăsați un comentariu

*