Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

Tone de produse de origine animală și 150 kg de pește, trimise spre incinerare de DSVSA Suceava

Inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava au avut, în trimestrul al patrulea al anului 2016, un număr de 592 de inspecţii.  Directorul executiv Dan Corneanu a declarat că  au fost aplicate 43 de amenzi a căror valoare a însumat 40.060 de lei.

Totodată, inspectorii sanitari-veterinari suceveni au dat şi 30 de avertismente agenţilor economici surprinşi în neregulă, confiscată şi dirijată înspre incinerare fiind o cantitate de 150 kg de peşte.

În ceea ce priveşte activitatea de monitorizare şi evaluare periodică, sanitar-veterinarii suceveni au efectuat 26 de auditări la unităţi de procesare a cărnii, dar şi la cele de procesare a laptelui.

În ultimul trimestru din 2016, au fost evaluate şi încadrate în grupuri de risc 119 de unităţi de procesare-comercializare  a produselor de origine animală şi nonanimală, înregistrate din punct de vedere sanitar-veterinar fiind 6 unităţi pentru vânzare directă şi 112 de unităţi de vânzare cu amănuntul.

Pe de altă parte, lucrătorii DSVSA Suceava au emis 90 de avize auto şi au autorizat 31 de mijloace pentru transportul alimentelor.

Conform dr. Dan Corneanu, pe durata ultimelor 3 luni ale anului anterior în judeţul Suceava a fost înregistrat un episod de toxiinfecţie alimentară la om, DSVSA dispunând suspendarea activităţii unităţii de alimentaţie publică în cauză şi dând o amendă de 2.000 de lei.

Pe de altă parte, în scopul asigurării măsurilor de protejare a sănătăţii animale, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a dirijat înspre incinerare 226 de tone de subproduse de  origine animală.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*