Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

Suspendarea din funcție a primarului din Vatra Moldoviței, amânată de prefect

harasim-1Primarul comunei Vatra Moldoviței, liberalul Virgil Saghin, a solicitat reprezentantului Guvernului în teritoriu, atât luni cât și marți, să amâne suspendarea din funcție încă timp de o săptămână.

Potrivit prefectului Constantin Harasim, pentru a putea fi demarată procedura de suspendare a primarului, era nevoie de un raport din partea secretarului comunei, numai că acest document nu a ajuns la Instituția Prefectului. Pe de altă parte, secretarul comunei este în concediu medical așa că suspendarea din funcție se pare că va fi amânată.
like-facebook
Trebuie amintit că în cursul anului 2015, Saghin a fost descoperit de inspectorii ANI în conflict de interese, după ce a semnat în calitate de primar un contract de furnizare a masei lemnoase, în valoare totală de 88.924,5 de lei, cu firma la care este asociat SC Dan Gigi SRL. În acest mod, Saghin a încălcat Legea 161/2003, coroborat cu dispoziții din Legea 393/2004.

Primarul a atacat în instanță decizia ANI însă dosarul în cauză odată ajuns la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în luna noiembrie, acesta a dat câștig de cauză ANI. Apropierea alegerilor parlamentare se pare că a întârziat suspendarea primarului din Vatra Moloviței, nu același lucru s-a întâmplat cu primarul din Forăști, social democratul Avrămia Brăduț.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*