Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

FOTO! Localnicii din Solonețu Nou îndrumați să nu circule cu căruțele în perioada vizitei premierilor României și Poloniei

solonetu nou (4)Localnicii din Solonețu Nou, comuna Cacica, au fost sfătuiți de preotul Bisericii romano- catolice „Coborârea Sfântului Duh” să nu circule cu căruțele prin localitate, sâmbătă, de la ora 13.00, în perioada vizitei premierului României și Poloniei.

Mai mult, ei au fost îndrumați să se îmbrace în haine de sărbătoare și să îi întâmpine cum se cuvine pe cei doi premieri, care vor ajunge la biserică în jurul orei 16.00.

like-facebook„Cămașa o am de la bunicul meu. Ne-a zis preotul să ne îmbrăcăm de sărbătoare. Îmi aduc aminte când a fost președintele Poloniei, în 96, că era drumul plin de noroi și a călcat într-o groapă”, ne-a spus Kazimir Zrilanca, care a mers să îi întâmpine pe premieri.

Sătenii din Solonețu Nou susțin că trebuiau ca premierul polonez să fie așteptat așa cum este obiceiul în comunitate cu caii frumos împodobiți și cu tineri îmbrăcați în costume populare tradiționale nu să fie adunați polonezii în Casa Polonă.

„Am vrut să o primim pe premierul polon cu caii așa cum este tradiția la noi. Nu ca la înmormântare, parcă e priveghi. Păi noi ne mai uităm la televizor și este ăsta….internetul și vedem că pe unde merg respectă și tradițiile Noi nici nu mergem ca trebuie să vii cu buletinul …. Totul e strict, nu asta…nu asta….Era premierul nostru al polonezilor și cine știe când o să mai vină,”, ne-a spus o femeie care stătea pe o bancă lângă biserica romano-catolică.

Afirmațiile ei sunt susține de o altă bătrână care spune că nici pe vremea lui Ceaușescu nu mergeau cu buletinul la aplaudat.

„Ce să așteptăm de la premieri? O vorbă bună și atât că nu ne dau nimic degeaba. Nici pe vremea lui Ceaușescu nu mergeau la miting cu buletinul.”,  a spus săteanca.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*