Duminică 28 Aprilie 2024, Actualizat acum 118 zile 12:00 am

Patriarhul latin emerit al Ierusalimului, Fouad Twal, în vizită la mănăstirile din Bucovina

Fouad-TwalPatriarhul latin emerit al Ierusalimului, Fouad Twal, va vizita mănăstirile Voroneț și Humor și va participa la liturghia solemnă pontificală de la Cacica.

Patriarhul va fi prezent până pe 19 august, în unele parohii şi centre pastorale din Moldova. Episcopul de Iași, Petru Gherghel, a declarat  că în timpul vizitei, patriarhul latin emerit al Ierusalimului va avea având întâlniri cu preoţii, credincioşii şi persoanele consacrate şi va participa la celebrarea sfintei Liturghii.

like-facebookDuminică, Fouad Twal va porni spre Cacica, unde se va întâlni cu tinerii care pornesc pe jos în pelerinaj spre sanctuar. După-amiază va vizita mănăstirile ortodoxe Humor şi Voroneţ, iar seara, la ora 22.00, la Cacica, va participa la privegherea mariană, urmată de procesiunea cu lumânări în jurul sanctuarului, în cadrul căreia va transmite un mesaj către pelerini.

Luni, în cadrul Sfintei Liturghii solemne pontificale a hramului de la Cacica, acesta va ţine cuvântul de învăţătură, iar după-amiază la ora 18,30 va ţine predica în cadrul Liturghiei solemne de hram a Catedralei din Iaşi. Patriarhul latin emerit al Ierusalimului se va întâlni joi după-amiază cu Patriarhul Bisericii Ortodoxe din România.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*