Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

Localnicii din Pleșa s-au plâns șefului județului de drumul județean de la Humor spre Pleșa

flutur la plesaPreședintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, duminică, la manifestările organizate de ziua satului în Pleșa, comuna Mănăstirea Humorului, că se simte onorat să participe în această zi alături de locuitorii comunități locale, dar și de ceilalți invitați.

Șeful administrației județene a spus că acest sat este unul din satele copilăriei sale și că a lucrat alături de localnici atunci când a lucrat în silvicultură care erau foarte pricepuți. Flutur a amintit și de meseria cândva renumită a sătenilor, cea a dogăritului și a făcutului cărbunelului.

like-facebookNu am să vă țin un discurs, am să vă spun că am venit cu mare drag pentru că este unul din satele copilăriei mele. Mai mult de atât, am lucra cu dvs. pentru o bună bucată de vreme, cu oamenii de la pădure și trebuie să spun delegației din Polonia, deși știu că dumnealor știu aceasta, aici aveți o comunitate de oameni ai muntelui, foarte pricepuți în lucrul la padure. I-am cunoscut în bună parte, sunt dinastii care au lucrat în lemn, în dogărit, în făcutul butoaielor și tot ce înseamă maeștrii ai lemnului. E o meserie rară care o mai întâlnim astăzi, și puteam noi cândva să numim aici capitala butoaielor și a tot ce se făcea doage din lemn de brad…Așa că am ținut să spun acest lucru. M-am întâlnit afară cu domnul Alexandrovici, unul din cei mai vechi dogari de aici și tot aici am întâlnit meșteri care au lucrat ani de zile, au făcut cărbune-mangalul de Bocșa. O meserie pe cale de dispariție din păcate, dar îmi aduc aminte de cei din Pleșa care făceau cărbune. Apreciere și respect pentru acești oameni, pentru îndemânarea lor și <La mulți ani> pentru ziua de astăzi!”, a spus Flutur.

Câțiva săteni cu care Flutur a stat de vorbă i s-au plâns de drumul județean care duce la Pleșa și care nu a fost asfaltat niciodată, iar șeful administrației județene le-a transmis următorul mesaj:

Știu, dragii mei, că mă așteptați să fac drumul mai ușor de la Humor spre Pleșa și spre Soloneț și am înțeles perfect”.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*