Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

Își face campanie cu realizările preoților. Ce revoltă a stârnit Bogdan Codreanu la Pojorâta

codreanu (8)Mai mulți localnici din comuna Pojorâta, printre care și preoții, sunt revoltați că Bogdan Codreanu, candidatul Mișcării Populare la Primărie, își atribuie realizări care nu îi aparțin. Codreanu și-a făcut pentru campanie electorală peste 1000 de broșuri frumos colorate în care a trecut realizările din cele două mandate.

În broșura electorală inscripționată cu sigla formațiunii politice din partea căreia candidează, Codreanu a atașat poze în care sunt imortalizate obiective care sunt trecute la secțiunea „Realizări”, dar care, în realitate, nu îi aparțin nici pe departe. Cel mai probabil, primarul o fi crezut că aceste broșuri care sunt cu destinație clară nu vor ajunge și în mâna unor locuitori care știu cu ce a contribuit domnia sa în cei opt ani de adminisrație pentru comunitate și ce nu îi aparține.

codreanu (3)Donații ale germanilor trecute la capitolul „Realizări- Codreanu”

Preotul Luca Constantin Corneliu susține că relația cu partea germană îi aparține și primarul Codreanu nu are nicio contribuție în realizarea ei. Mai mult, donațiile făcute de comunitatea din Germania merită apreciate ca realizări ale acestora și nicidecum a părții române. Fața bisericească s-a declarat profund indignată de publicarea fără acord într-o broșură electorală acestor lucruri.

„Relația cu preotul Dietar din Kleinmachnw este realizată exclusiv de către preotul Luca Corneliu Constantin de la Parorhia Valea Putnei. Inițial, proiectul viza strict Centru Filantropic, mai apoi, după vizita părintelui Luca la Berlin și întâlnirea cu oficialități germani, la primăria din Kleinmachnow, s-a deplasat în România primarul Michael Grubel și s-a extins acțiunea către cetățenii comunei Pojorâta”,  a spus preotul Luca Constantin Corneliu de la Valea Putnei.codreanu (4)

Preotul Luca a realizat conexiunea, translația și a insistat pentru aducerea în comună a două mașini de pompieri, echipament pentru pompieri voluntari, microbuz și ajutoare pentru familiile cu adevărat sărace. Preotul Luca menționează că dacă este într-adevăr o realizare, ea aparține bunilor credincioși de la Biserica din Kleinmachnow cu care părintele s-a întâlnit și i-a vorbit la final de slujbă preotului Dietăr și a primarului Grubel.

Mai mult, deplasarea în Germania și cheltuiala expoziției Bucovina ,a mesei tradiționale a fost asigurată din fondurile financiare personale ale preotului Luca, fără sprijinul Primăriei și a primarului Codreanu.

codreanu (5)„Am insistat să dotăm comuna cu autospeciale pentru pompieri, echipamente, ajutoare pentru familii cu situație materială precară. Dacă este într-adevăr o realizare, ea aparține bunilor credincioși de la Biserica din Kleinmachnow. Primarul Codreanu nu a contribuit la deplasarea în Germania, nu a plătit masa tradițională din cadrul Expoziției”,  a spus preotul Luca.codreanu (7)

În aceeași broșură mai apare realizarea unui drum județean care efectiv este realizat de Consiliul Județean la acea vreme condus de Gheorghe Flutur, Centrul de Informare Turistică care este realizat aproape în fiecare UAT, fiind finanțat din bani europeni, dar și alte obiective. Și ca să dea culoare acestei broșuri în sensul că în mai toate domeniile a investit  primarul Codreanu a atașat poze cu bisericile ceea ce a indigat fețele bisericești.

like-facebookUn alt preot care și-a văzut poza cu biserica din sat în broșură a spus că ceea ce a făcut „domnul Codreanu este revoltător. Nu mă amestec în politică, dar nici să te folosești de ceea ce nu îți aparține”.

codreanu (9)Sunt localnici din comună care spun că primarul a „uitat”  să treacă „datoriile foarte mari ale Primăriei și împrumuturile făcute pentru investiții care nu se văd”.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*