Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

Activitatea șefului Jandarmeriei Suceava, verificată de Corpul de Control al Inspectoratului General al Jandarmeriei

sef jandarmi ijj suceavaO echipă a Corpului de Control al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române verifică activitatea șefului Jandarmeriei Suceava, Mihai Lungu, după ce la nivel central au ajuns mai multe reclamații la adresa acestuia.

Mai mulți subofițeri din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Suceava au sesizat la structura centrală faptul că Mihai Lungu nu le-a semnat cererile de plecare din jandarmerie pentru a trece la poliție. Trebuie precizat că în mai multe structuri din MAI s-au făcut încadrări fie din sursa internă, fie din sursa externă.
like-facebook
La sediul Inspectoratului Județean de Jandarmi Suceava au fost înregistrate un număr de 42 de cereri în care subofițeri au cerut să le fie aprobată plecarea din structură, însă șeful IJJ, Mihai Lungu a semnat doar pentru doi jandarmi, cei doi fiind încadrați ulterior, la Poliția Șcheia și IJJ Suceava.

Jandarmii mai reclamă comportamentul abuziv al lui Mihai Lungu pe care îl acuză de abuz în serviciu dar și de faptul că a format o cârdășie la nivelul jandarmeriei Suceava. Unul dintre ofițeri, locotenentul Macoveiciuc, cu care Lungu a fost coleg la școală, este ținut în grațiile acestuia, spun angajați ai Jandarmeriei, deși ar avea un comportament total inadecvat cu cel al unui angajat al Jandarmeriei Române.

Mihai Lungu a mai fost reclamat la conducerea centrală de un alt jandarm din Vicov, tată a cinci copii, din care doi cu probleme de handicap, care a fost transferat la Broșteni. Acesta a dat examen pentru a se încadra în poliție, însă cererea sa s-a izbit de refuzul aceluiași șef de la Suceava. Sesizat la Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, acesta a primit avizul de plecare după ce a povestit la centru abuzurile la care este supus și faptul că în loc să primească aviz de plecare, dosarul său a fost dosit la Resurse Umane.

De altfel, la IJJ Suceava au mai fost jandarmi care au dat examen pentru a trece în poliție, unul dintre aceștia a trecut examenul cu brio la IJP Harghita, însă același ofițer superior cu funcție de conducere, Mihai Lungu a ținut dosarul la sertar.

Trebuie precizat că Mihai Lungu a ajuns la conducerea Jandarmeriei Suceava după ce generalul de brigadă Eugen Șalar s-a pensionat. Lungu, așa cum avea să declare șeful Jandarmeriei centrale, acesta din urmă demis din funcție de Guvernul Cioloș, a spus la Suceava la o ședință de bilanț a Jandarmeriei, în mod repetat că „am girat pentru a ajunge la Suceava”.


Loading...

loading...

3 Comentarii

  1. accipiter says:

    Sa verifice si modul in care a fost mutata sotia colegului de clasa de la mobil la birou. 😉

    Răspunde
  2. Brindusa says:

    Se pare ca si mai marii d.lui Lungu fac parte din acea cardasie, atata timp cat nu se iau masurile de rigoare!

    Răspunde

Lăsați un comentariu

*