Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

FOTO! Instanța a decis. Ce se întâmplă cu candidații PSD la Consiliul Local

decizie psd8Tribunalului Suceava a admis apelul declarat de PSD Suceava la sentinta Judecatoriei privind respingerea listei de consilieri locali ai partidului. Procesul a început la ora 12.00, fiind amânat de două ori, în primul termen, instanța a motivat că Biroul Electoral Municipal a cerut două ore pentru a verifica toate listele PSD pentru consilieri locali și a fost formulată o nouă solicitare a Tribunalului la Primăria Suceava, dacă aceasta poate sau nu să verifice listele cu numele, adresa și CNP-ul de pe listele de susținători.

Instanța a fixat un nou termen, la ora 14.00 când de această dată a fost venit răsuns din partea BEM Suceava și a fost luată legătura telefonic cu secretarul Primăriei Suceava care a motivat că nu niciun avocat angajat de PSD nu a solicitat Primăriei Suceava să verifice listele.

Totuși, Primăria de această dată a dat un răspuns în scris instanței de judecată. Avocatii PSD au cerut instantei de la Tribunalul Suceava respingerea contestatiei privind unele nereguli la lista cu susținători depusă de partid pentru consilierii locali și anularea sentinței Judecătoriei Suceava de acceptare a respectivei contestații. Consilierii PSD au avut în apărare patru apărători incluisv pe șeful Casei de Avocatură, Vasile Tudor, care a invocat faptul că cei care au avut acces la lista de semnături au încălcat dreptul privind protecția datelor personale și că PSD a respectat condițiile de fond cerute de Legea Electorală.

like-facebookPotrivit lui Tudor, în cel mai rău caz, PSD ar putea fi sancționat cu o amendă însă în niciun caz nu se impune respingerea listei de candidaturi pentru Consiliul Local.

Tiberius Brădăţan poate candida la Primăria Suceava din partea PSD. Tribunalul a anulat vineri decizia Judecătoriei Suceava de joi şi a respins contestaţia lui Mircea Blându.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*