Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

FOTO & VIDEO! Localități fără curent electric, trenuri blocate, copaci doborâți, accidente din cauza vremii

tir derapat3Județul Suceava s-a aflat sub cod galben de lapoviță și ninsori și vânt puternic. Vijeliile au produs probleme atât miercuri, cât și joi dimineață.

Potrivit reprezentanților Instituției Prefectului, în noaptea de miercuri spre joi un TIR a derapat în lateralul părții carosabile a DN 17, între localitățile Gura Humorului și Frasin, după stația SOCAR. La fața locului s-au deplasat o autospecială de la G.I. Gura Humorului și un utilaj SDN Câmpulung Moldovenesc. Nu s-a intervenit deoarece tir-ul a ieșit fără ajutor pe partea carosabilă, astfel deblocându-se traficul.

like-facebookDe asemenea, a avut loc un accident de circulație pe DN 17, în zona localității Prisaca Dornei, în care au fost implicate 4 autovehicule și în urmă căruia a fost blocat un sens de mers. Evenimentul a fost gestionat de IPJ Suceava, drumul fiind deblocat după circa 45 minute.

tir derapatLa ora 23:43, șeful de tură din Regulatorul CFR Suceava anunță blocarea traficului feroviar în zona Valea Putnei – Pojorâta, datorită căderii unui copac pe rețeaua de alimentare a căii ferate. A fost blocat trenul InterRegio 10654 Vatra Dornei – București cu circa 40 călători, în zona Valea Putnei și trenul 12837 în gara Câmpulung Moldovenesc. Au intervenit lucrătorii CFR cu o drezină, traficul feroviar fiind reluat la ora 00:38.

Puțin după ora 24.00, un copac a căzut pe partea carosabilă pe DN 18, în zona localității Valea Stânii – comuna Cârlibaba, traficul fiind blocat pe ambele sensuri. Au fost blocate 2 autoturisme, cu 3 persoane. Circulația a fost reluată la ora 01:40, după intervenția lucrătorilor SDN Câmpulung Moldovenesc cu 1 utilaj. La fața locului s-a deplasat în sprijin și un echipaj de la Detașamentul de pompieri Vatra Dornei care a intervenit pentru degajarea unui cablu de fibră optică căzut pe carosabil.

Mai mulți copaci au căzut, joi dimineață, pe DN 18 în zona Puciosu – comuna Iacobeni. Au fost alertate forțele și mijloacele SDN Câmpulung Moldovenesc și Detașamentului de pompieri Vatra Dornei, care, ulterior, au fost întoarse din drum, la fața locului intervenind și deblocând drumul cetățenii din zonă.

Mai mult decât atât, vântul a afectat și rețelele electrice. A fost afectată alimentarea cu energie electrică pentru un număr de 7 localități. Localitatea Bodnăreni a rămas în totalitate fără curent electric, iar parțial au fost afectate: Crucea, Broșteni, Chiril, Cotârgaşi, Holda, Lungeni. Un număr de 33 de posturi de transformare au rămas nealimentate.

Update: Conform informării primite de la E-ON, la ora 13:00, alimentarea cu energie electrică este parţial afectată doar în localitatea Crucea, însumând un număr total de 37 consumatori.  Număr posturi de transformare nealimentate: 3.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*