Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

FOTO & VIDEO! Incendiu la Mănăstirea Acoperământul Maicii Domnului din Dorna Arini. Un monah a avut nevoie de îngrijiri medicale

incendiu complex monahal dorna arini (1)Un incendiu a izbucnit, luni, la Complexul monahal Acoperământul Maicii Domnului din Dorna Arini, stăpânit de IPS Teodosie.

like-facebookDin primele informații, focul a cuprins două chilii ale mănăstirii, iar mai multe echipaje de pompieri s-au deplasat pentru a interveni.

Militarii Detaşamentului de Pompieri Vatra Dornei, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Crucea, au intervenit cu 4 autospeciale şi o ambulanţă SMURD pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la Compexul Monahal «Acoperământul Maicii Domnului», din localitatea Gheorghiţeni, comuna Dorna Arini.

La faţa locului s-au deplasat Grupa Operativă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina“ al judeţului Suceava, condusă de generalul de brigadă Ion Burlui, şi Constantin Harasim, prefectul judeţului, în calitate de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

La sosirea echipajelor, ardeau cu flacară materialele combustibile din interiorul unei încăperi din corpul de chilii, cu pericol de propagare la întreaga construcţie (D+P+1+M), cu amprenta la sol de aproximativ 450 mp, la întregul complex monahal, la baza de tratament şi la o casă învecinată.

Au fost afectate bunurile din interiorul a două încăperi, pe o suprafaţă totală de aproximativ 60 mp. Au ars obiecte de mobilier, o ladă frigorifică, unelte electrice de tâmplărie, icoane şi cărţi din interiorul chiliei. S-au degradat planşeul unei bucătării de la demisol şi alte bunuri.

Pe timpul intervenţiei, echipajul pompierilor paramedici SMURD a acordat primul ajutor medical unui monah, în vârstă de 89 ani, care a suferit un atac de panică. Acesta a fost transportat la Spitalul Municipal din Vatra Dornei pentru investigaţii suplimentare.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de mai multe aparate electrice lăsate sub tensiune, pe o instalaţie electrică subdimensionată”, potrivit ISU Suceava.

Mănăstirea ”Acoperământul Maicii Domnului” a fost construită de ÎPS Teodosie pe terenul moştenit de la părinţi. Construcţia complexului a început în 1999.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*