Joi 02 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

O femeie a primit medicamente compensate, iar acum riscă un dosar penal. Vezi cum este posibil!

batrana casO bătrână din Mihoveni a fost găsită de ANAF cu venituri în  plus după ce s-a îmbolnăvit la un picior și medicul de familie i-a acordat medicamente compensate.
Stela Ungureanu susține că trăiește doar din  pensia de CAP de 450 de lei. Femeia spune că nu are un alt venit și se zbate cu birocrația din sistemul românesc. S-a trezit acasă cu o hârtie de la medicul de familie în care i se spune clar că are venituri numai din pensie de până la 700 de lei și că intră sub incidența legii penale.
Femeia s-ar ar putea alege cu dosar penal pentru fals în declarații și trebuie să achite la Trezorerie aproximativ 50 de lei în cadrul Programului de compensare cu 90 la sută a prețului de referință.
batrana cas2
Documentul este semnat de președintele Casei de Asigurări de Sănătate, Adela Băișanu, dar și alte trei persoane cu funcție din cadrul Casei de Asigurări de Sănătate între care și consilierul juridic.
Eu nu am alt venit decât pensia de 450 de lei  și subvenția de la pământ, dar ce treabă au  banii care îi iau pentru bucata de teren pentru că și așa cheltuim mai mult”,  susține femeia, care mai spune că dacă e pensionară nu este scutită de taxe și impozite la primărie pentru casă și teren.
Cu un picior bolnav și cu o cârjă în mână, bătrâna încerca să se lămurească unde a greșit de a fost înștiințată că oamenii statului ar putea-o  acuza de fals în declarații în condițiile în care toată viața a muncit și nu a cerșit sau a furat un ban din buzunarul nimănui.like-facebook
Mi s-a spus că trebuie să achit banii dacă nu îmi fac dosar penal și o să umblu pe la poliție și pe la procurori”, ne-a mai destăinuit femeia.
Silvia Ungureanu spune că abia o mai țin picioarele  de cât drum a făcut. A muncit o viață la fostul CAP și i-a fost dragă munca câmpului. Nu s-a sfiit de la treburile agricole și nu a dat niciodată înapoi chiar dacă a avut parte și de nedreptăți.
Pensionarii care au pensii până în 700 lei, dar venituri numai din pensii, primesc medicamente cu compensare 90%, în loc de 50% cât primim noi ceilalți și diferența de 40%, dacă are și alte venituri din pensii trebuie returnată pentru că nu e corect obținută. Legea spune venituri numai din pensie, până la 700 de lei pe lună. Contează în ce lună a obținut acele venituri și când a luat rețeta”, a declarat purtătorul de cuvânt al Casei de Asigurări de Sănătate Suceava, Anda Sălăgean.
Reprezentantul CAS o îndeamnă pe femeie să meargă la CAS să discute cu juristul instituției, care o va îndruma ce trebuie să facă. Anda Sălăgean susține că mai mulți suceveni s-au adresat la CAS Suceava cu aceeași problemă.

Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*