Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

FOTO! Fostul preşedinte al României, la căpătâiul socrului său de la Suceava

basescu01Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a stat toată noaptea de veghe la căpătâiul celui care i-a fost socru.  A avut o relație de familie frumoasă  drept urmare fiicele fostului șef al statului  preferau să-și petreacă în copilărie  vacanțele la bunicii din Suceava.
Alături de fostul preşedinte s-au aflat și Maria Băsescu, Stela Derla (sora Mariei Băsescu) precum și fiica Stelei, Alina. De cum a ajuns la Suceava, joi seară la ora 21.00,Traian Băsescu nu a lipsit decât preț de câteva minute de la capela unde a fost depus sicriul cu trupul neînsuflețit al socrului său, Gheorghe Andrușcă. 

basescu3Fostul șef al statului are doar cuvinte frumoase despre fostul său socru pe care l-a luat și la București să stea câteva zile. Ultima oară a fost anul trecut când l-a adus să le fie alături de restul familiei.
Traian Băsescu a anunțat că Ioana va veni, vineri, la Suceava în timp ce „Bobița” va ajunge abia sâmbătă. Gheorghe Andrușcă a murit la Azilul de la Ilișești, unde se afla internat după ce soția sa a plecat la Ceruri.basescu4„Știi că vine momentul și ești pregătit pentru această parte a vieții. Îi plăcea să povestească de pe front și îi curgeau lacrimile când își amintea, însă nu a uitat niciun moment de pe front. Și povestea cu amănunt. Față de ce a fost la Palatul Victoria cu mineriada e nimic de ce a dat ordin mareșalul Antonescu să treacă Prutul. Când a fost la o revedere la Școala de  Jandarmi de la Drăgășani a recunoscut toată unitatea.  De biserica aceasta a fost legat vreme de 30 de ani… Nu am cerut să fie înmormântat cu onoruri militari. Noi nu am cerut”, a spus  Traian Băsescu.

basescu5Fostul șef al statului povestește cu drag despre cel pe care l-a respectat și iubit, fiind un membru important al familiei, tatăl soției sale, bunicul fiicelor sale, dar și străbunic pentru cei trei strănepoți.
Cei care l-au cunoscut pe socrul lui Traian Băsescu, Gheorghe Andrușcă, spun că era de omenie, corect și foarte deschis la discuții.„A fost epitrop la biserică foarte mulți ani. Și-a făcut treaba foarte bine. Nu lipsea un bănuț din biserică. Era mâna dreaptă a preotului”, ne-a spus pălimarul bisericii, Costel Siminiceanu.  basescu6


Cuvine frumoase la adresa socrului fostului șef al statului are și un vecin, Eugen Dobroghii.
„Un om care își vedea de treaba lui. Nu l-am văzut de vreo doi ani de la pomenirea soției. După ce a rămas văduv, s-a retras  și nu l-am văzut. Era totuși la o vârstă înaintată”, ne-a spus suceveanul.


Și un alt vecin a spus că îl știa de Gheorghe Andrușcă de când a  venit cu familia în cartierul Burdujeni sat.
„Mergea la biserică în fiecare zi de sărbătoare. Era nelipsit de lângă preot și era un om de încredere. Era credincios și cu frică de Dumnezeu”, a spus Constantin Sălăgean.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*