Marti 07 Mai 2024, Actualizat acum 127 zile 12:00 am

Scheletele a cinci adulţi şi doi copii, descoperite în curtea unei biserici

scheletArheologii au descoperit  schelete umane în curtea bisericii Sfântul Simion din Suceava. Este vorba despre schelete din primul cimitir al armenilor. Au fost descoperiţi cinci adulți și doi copii. De asemenea au mai fost găsite o monedă, fragmente de ceramică, podoabe și încălțăminte din secolele XVI și XVII, dar și din perioada domnitorului Ștefan cel Mare-sec al XVI lea. 

Armenii au fost îngropați după credința creștină, cu mâinele pe piept și pe o anumită distanță și ordine.
Arheologii cred că în zonă a fost o așezare a armenilor  și chiar o biserică din moment ce a fost găsit cimitirul.Toate piesele vor fi restaurate, iar săpăturile din curtea Bisericii Sf Simion vor continua pentru a dezveli mormintele în vederea aflării a cât mai multe date după care acestea vor fi reînhumate.like-facebook
Preotul Bisericii Armeneşti, Mandalian Azat, a spus că aici au existat case  înaintea cimitirului evreiesc. 

schelet2„Am strâns niște pietre de mormânt care urmează să fie analizate din punct de vedere științific și istoric. Aici au fost cruci din lemn, dar au putrezit cu timpul”, a declarat preotul. 

Biserica  Sf Simion și Turnu Roșu se află într-un program de reabilitare și consolidare, iar lucrările urmează a se finaliza în luna noiembrie a acestui an.

Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Scheletele a cinci adulţi şi doi copii, descoperite în curtea unei biserici | MoldovaNews.ro

Lăsați un comentariu

*