Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

O suceveancă a ajuns în atenţia presei din Germania datorită talentului său de a încondeia ouă

letitiaÎncondeietoarea Letiția Orșivschi Heiser din  comuna suceveană Vama  nu mai are nevoie de nicio prezentare. Este una dintre cele mai cunoscute bucovinence care a dus în țară, dar mai ales peste hotare, tradiția încondeierii ouălor din zonă. Și-atransformat casa într-un muzeu care adăpostește cea mai mare colecție de ouă încondeiate din regiune, exponate autohtone și internaționale, realizate în cele mai diverse tehnici.
like-facebookEste un artist al tehnicilor tradiționale de încondeiere, recunoscută și apreciată pe plan intern și  internațional.A participat la nenumarate concursuri din țară și  străinătate, revenind, de fiecare dată acasă, cu diplome, medalii ți alte premii.
Zilele trecute, Letiția a participat la  Târgul de Turism de la Stuttgard unde a prezentat  tradiția încondeierii ouălor, iar presa din Germania  a semnalat pe larg despre frumusețea acestui meșteșug în zona noastră. În final,  Letiția a lansat o invitație nemților să viziteze  Bucovina cu tot ce are mai sfânt și mai drag, tradiții, locuri, mănăstiri și oameni. 

Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*