Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

Spitalul Judeţean Suceava va primi, în acest an, un angiograf de ultimă generaţie

Cristian Irimie

Cristian Irimie

Spitalul Judeţean din Suceava va primi, în baza unui proiect național, în  cursul acestui an, un angiograf de ultimă generaţie, un aparat complex care permite investigarea stării vaselor sanguine. 

Programul este derulat  de Academia de Ştiinţe Medicale. Anunțul a fost făcut de  consilierul judeţean, doctorul Cristian Irimie, fost secretar de stat în Ministerul Sănătății în Guvernul PDL.
like-facebookEl a spus că aparatul este unul scump, dar că nu presupune  alocarea de fonduri din partea Spitalul Județean.
Proiectul de achiziţionare a celor 17 de angiografe în valoare totală de 25 de milioane de euro are ca termen final de depunere data de 23 octombrie 2014, iar punerea în funcţiune a aparatului este prevăzută pentru data de 30 noiembrie 2015.
Prin programul de cercetare,  15  angiografe vor ajunge în centrele universitare, iar câte unul la Spitalul Judeţean Suceava şi Spitalul Judeţean Buzău.
Angiograful este unul extrem de performant care permite vizualizarea circulaţiei sanguine la nivel de vas capilar. Prin intermediul unui cateter, se introduce o substanţă de contrast la nivelul vaselor care urmează a fi investigate. Pe lângă diagnosticul care se realizează în urma acestei intervenţii, se poate face şi un tratament endovascular al unor afecţiuni precum tumorile hepatice, hemoragiile digestive, dilatările unor stenoze aparţinând arterelor periferice, dar şi viscerale sau artere coronare care vascularizează inima. Elementul de noutate este că va exista o componentă de cercetare ştiinţifică pe lângă componenta de tratament medical.

Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*