Duminică 28 Aprilie 2024, Actualizat acum 118 zile 12:00 am

Update! Peste 130 de mineri din judeţ, în grevă. Refuză să intre în subteran!

mina cruceaPeste 130 de mineri de la Crucea şi Botoşanu au intrat, luni dimineaţă, în grevă spontană. Ei au refuzat să intre în subteran şi au solicitat reprezentanţilor conducerii să vină în curtea Sucursalei Miniere Crucea să discute cu ei.

like-facebookOamenii sunt revoltaţi din cauza salariilor.

Până la această oră lucrurile sunt clarificate, s-au purtat discuţii cu oamenii şi au înţeles că de fapt cei 500 de lei primiţi în luna decembrie nu erau primă, ci era un avans pentru luna ianuarie. În ce priveşte contractul colectiv de muncă, care expiră în iunie 2015, sunt respectate toate prevederile şi nu există nereguli. Nu au fost semnalate incidente, iar minerii nu au intrat în grevă în subteran, ci în curtea sucursalei. La faţa locului sunt jandarmi şi poliţişti, care se asigură că nu sunt incidente. Sperăm ca de la ora 12.00, schimbul 2 să îşi reia activitatea”, a declarat prefectul Florin Sinescu.

La Braşov are loc, luni, o întâlnire a comisiei paritare din domeniul minier, unde sunt şi reprezentanţi de la mina de uraniu din Suceava.

Nu este pentru prima dată când minerii de la Crucea protestează. Ei au fost în grevă, tot din cauza salariilor, şi în luna martie 2014, dar şi în 2012.

La Crucea lucrează 600 de ortaci, din care 300 intră în subteran. Aici se află singura mină de uraniu funcţională din România.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Protest spontan al minerilor din judeţul Suceava | MoldovaNews.ro

Lăsați un comentariu

*