Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

Atenţie! Judeţul Suceava sub cod galben de ninsori. Vezi recomandările poliţiştilor!

zapada (2)Având în vedere atenţionarea meteorologică  ”Cod galben” de ninsori, vânt, polei, precipitaţii mixte, ce a fost emisă la nivelul judeţului Suceava în intervalul 26.12.2014, ora 20.00- 29.12.2014, ora 23.00,  la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava sunt asigurate capabilitățile necesare de acţiune şi intervenţie pentru participarea la înlăturarea, sau limitarea posibilelor evenimente negative produse pe fondul condiţiilor meteorologice nefavorabile.

 

Poliţiştii reamintesc cetăţenilor faptul că, circulaţia rutieră, în sezonul rece, reprezintă o încercare şi pentru cei mai experimentaţi conducători de autovehicule, sens în care  se impun o serie de măsuri preventive ce vizează:

  • echiparea corespunzătoare a autovehiculului cu cauciucuri de iarnă și mijloace antiderapante;
  • verificarea stării tehnice a mijloacelor auto prin asigurarea soluţiei de antigel şi a uleiurilor de iarnă pentru motor, transmisie, direcţie, funcţionarea corespunzătoare a instalaţiei de climatizare și verificarea dispozitivelor de iluminare şi semnalizare;
  • adaptarea vitezei la condiții de drum, ceața, poleiul, carosabilul umed şi mâzga reprezentând factori determinanți în producerea unor evenimente rutiere. Astfel, evitarea manevrelor bruşte, atât la frânare cât şi la efectuarea virajelor, adoptarea unei conduite preventive şi anticiparea eventualelor pericole, constituie factori importanți pentru siguranţa participanților la traficul rutier.

În perioada următoare prezenţa autovehiculelor de intervenţii, ale administratorilor de drumuri, care vor efectua lucrări de îndepărtare a zăpezii de pe partea carosabilă, va fi obişnuită.

Facilitarea intervenţiei acestor autovehicule/utilaje este absolut obligatorie pentru toţi conducătorii auto. Astfel este necesară păstrarea unei distanţe apreciabile faţă de acestea pentru a evita avarierea mijloacelor auto, spargerea parbrizelor sau alte incidente şi pentru a le permite efectuarea manevrelor impuse de specificul intervenţiei.

 

În localităţile urbane este necesar ca alegerea locurilor de oprire a autovehiculele să se efectueze fără a afecta fluiditatea circulaţiei, pentru a facilita curăţirea zăpezii de pe carosabil şi, de ce nu, pentru a evita avarierea acestora de alte autovehicule în derapaj etc.

 

Nu în ultimul rând, polițiștii atrag atenţia pietonilor asupra modului în care traversează drumurile publice, dar şi asupra faptului că pe căile de comunicații care nu sunt prevăzute cu trotuare sau poteci laterale, trebuie să circule numai pe partea stângă a drumului şi cât mai departe de suprafaţa de rulare.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*