Vineri 03 Mai 2024, Actualizat acum 123 zile 12:00 am

Sucevean trimis după gratii pentru că a agresat un poliţist

judecat condamnatUn sucevean de 63 de ani a fost condamnat, miercuri, la închisoare de magistraţii suceveni pentru că a agresat un poliţist.
Acesta l-a înjurat şi l-a îmbrâncit pe poliţistul Ciprian Adrian Zafir după ce omul legii a vrut să îl audieze. Pentru fapta sa, Gheorghe Cojocariu va trebui să petreacă un an şi patru luni după gratii.

like-facebookCondamnă pe inculpatul Cojocariu Gheorghe pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj, prev. de art. 239 alin. 2 şi 5 Vechiul Cod penal (actualmente incriminată prin disp. art. 257 alin. 1,4 Cod penal), cu aplicarea art. 37 alin. 1 lit. a şi b Vechiul Cod penal, art. 5 alin. 1 Cod penal, la pedeapsa de 1 (un) an şi 4 (patru) luni închisoare (în loc de 3 ani închisoare). În temeiul art. 61 Vechiul Cod penal, contopeşte pedeapsa aici aplicată cu restul de pedeapsă de 291 zile închisoare rămas de executat din pedeapsa de 2 ani închisoare aplicată inculpatului prin sentinţa penală nr. 61/06.02.2013 a Judecătoriei Suceava, modificată prin decizia penală nr. 271/2013 a Curţii de Apel Suceava în pedeapsa cea mai grea, de 1 (un) an şi 4 (patru) luni închisoare. Pedeapsă principală de executat pentru inculpatul Cojocariu Gheorghe: 1 (un) an şi 4 (patru) luni închisoare”, se arată în sentinţa instanţei.

Gheorghe Cojocariu l-a agresat pe poliţistul din Fântânele pe 16 decembrie 2013, când, abia eliberat din Penitenciar, suceveanul a fost chemat la sediul Postului de Poliţie Fântânele pentru a fi audiat în calitate de parte vătămată într-un dosar penal în care acesta formulase o plângere pe numele soţiei sale Ana Cojocariu cum că aceasta l-ar fi lovit.  Când poliţistul i-a cerut bărbatului cartea de identitate, omul, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, a început să se manifeste recalcitrant şi violent, l-a înjurat şi l-a îmbrâncit pe agentul de poliţie, iar apoi a plecat din sediu. Poliţistul a ieşit după el şi i-a cerut să se întoarcă la audieri, dar Cojocariu l-a prins de uniformă şi l-a împins în peretele sediului de poliţie, în prezenţa mai multor persoane, apoi a plecat spre satul Stamate. După câtva timp, agresorul a fost găsit şi dus din nou la Poliţie, unde a început să facă din nou scandal şi a fost încătuşat.

Procurorii Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava au început atunci cercetările în cazul său pentru ultraj şi bărbatul a fost arestat. El a mai făcut închisoare pentru tâlhărie.
 


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Trimis după gratii pentru că a agresat un poliţist | MoldovaNews.ro

Lăsați un comentariu

*