Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

Incident aviatic cu un avion al Armatei Române: rezervoarele suplimentare ale unui MiG-21 s-au desprins de avion în apropiere de Suceava

migRezervoarele suplimentare de combustibil ale unei aeronave MiG-21 LanceR (Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii) s-au desprins de avion, într-o zonă nepopulată, pe timpul executării unui zbor de antrenament, o comisie a SMFA cercetând cauza producerii incidentului, informează MApN. Incidentul s-a produs, marţi, în jurul orei 16.00.

like-facebook“Marţi, 21 octombrie, în jurul orei 16.00, pe timpul executării unui zbor de antrenament, rezervoarele suplimentare de combustibil ale unei aeronave MiG-21 LanceR (Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii) s-au desprins de avion, într-o zonă nepopulată”, se arată în comunicatul de presă transmis de Ministerul Apărării.

Conform sursei citate, “o comisie a Statului Major al Forţelor Aeriene cercetează cauza producerii incidentului de zbor”.

Surse din cadrul MapN au declarat corespondentului MEDIAFAX că din primele cercetări rezultă că rezervoarele s-ar fi desprins în urma unei defecţiuni tehnice.

”Rezervoarele suplimentare de combustibil desprinse de pe un MiG – 21 LanceR erau, din fericire, goale, şi au căzut într-o zonă nepopulată situată undeva între judeţele Suceava şi Bistriţa-Năsăud. Avionul nu a fost pus nicio clipă în pericol de acest incident de zbor care este investigat de o comisie a Statului Major al Forţelor Aeriene. Din primele cercetări rezultă că rezervoarele s-ar fi desprins, cel mai probabil, în urma unei defecţiuni tehnice”, au mai arătat sursele citate.

Sursa: Gandul.info


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*