Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

Sanda Maria Ardeleanu propune „Mic dejun cu rugăciune” la Mănăstirea Putna

În perioada 24 şi 27 septembrie, Camera Deputaţilor  va organiza la Mănăstirea Putna manifestarea „Mic dejun cu rugăciune”, cu tema: „Statul şi biserica: misiune comună pentru pace şi reconciliere”.  Afirmația aparține deputatului PDL de Suceava,Sanda Maria Ardeleanu. Alianța Civilizațiilor (ACONU) este o inițiativa lansată în cadrul ONU, la 14 iulie 2005, în scopul mobilizării acțiunii, la nivel global, pentru facilitarea dialogului și promovarea înțelegerii și reconcilierii între culturi și religii, inclusiv prin susținerea de proiecte în domeniile privind educația, tineretul, migrația și mass-media. România se numără printre primele state europene care au aderat la Grupul de Prieteni ai ACONU, în martie 2007, asumându-și directivele și temele majore ale acestei inițiative.

Activitățile derulate sub auspiciile Alianței Civilizațiilor sunt coordonate de un coordonator național din cadrul Ministerului Afacerilor Externe și un Comitet Director(CD), care include reprezentanți ai instituțiilor publice, ai mediului universitar și ai societății civile, precum și personalități academice și culturale. În calitate de membru al CD-ului ACONU, am propus în cadrul celui de al treilea Plan național cadru următoarele acțiuni și anume organizarea unui “Mic dejun cu rugăciune”, cu tema: “Statul și biserica: misiune comună pentru pace și reconciliere” (Organizator: Camera Deputaților – Parlamentul României, 24-27 septembrie 2014, la Mănăstirea Putna)”, a apus Ardeleanu.

Ea a mai declarat că alte acțiuni se referă la  lansarea colecției de carte “Intelectuali români de expresie franceză”, sub semnul Aliantei Civilizațiilor (Organizatori: Camera Deputaților-Parlamentul României, în colaborare cu Centrul de Cercetare “Analiza Discursului” de la Universitatea “Ștefan cel Mare” din Suceava și Casa Editorială Demiurg, din Iași,2014); organizarea, sub semnul Aliantei Civilizațiilor, a celei de a 15-a ediții a Colocviului (itinerant – Suceava-Chișinău-Cernăuți) Internațional de Științe ale Limbajului “Eugeniu Coșeriu” (CISL), la Universitatea “Ștefan cel Mare” din Suceava, octombrie 2015. Lansarea celui de al treilea Plan național cadru al României pentru Alianța Civilizațiilor (2014-2016) are loc în cursul acestei luni, la București.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*