Joi 18 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Traseul Mocăniței de la Moldovita a fost extins

Traseul Mocăniţei din comuna suceveană Moldoviţa a fost extins cu încă un kilometru şi jumătate, până în centrul satului Argel. Patronul austriac, Gerg Hocevar, al căii ferate cu ecartament îngust,  a locomotivei cu abur şi al celor 2 vagoane a refăcut şi un pod de 30 de metri peste râul Moldoviţa. La finalul investiţiilor, traseul total al mocăniţei măsoară 12 kilometri.

Proprietarul trenului speră să poată păstra în această iarnă şi tarifele de transport, care acum sunt 25 de lei pentru adulţi şi 15 lei pentru copii. Mocăniţa din comuna suceveană Moldoviţa va circula în perioada sărbătorilor de iarnă pe singura line cu ecartament îngust funcţională în Bucovina. În urma lucrărilor de extindere, traseul are 10,5 km, ajungând până în centrul localităţii Argel.

Trenul de epocă va pleca din spatele Hotelului Oana din Moldoviţa, la orele 11,00, 13,00 şi 14.00, şi va circula în fiecare zi, începând de joi, 26 decembrie 2013, până duminică, 5 ianuarie 2014.

În afară de zilele în care circulă trenul, CFF Moldoviţa oferă posibilitatea de  a închiria trenuri speciale, cum ar fi tren cu locomotivă cu abur, care poate fi comandat cu cel puţin trei zile înainte la un preţ cuprins între 1.000 şi 2.000 de lei în funcţie de lungimea traseului dorit sau tren tractat cu locomotivă diesel, care poate fi comandat cu o zi înainte la un preţ cuprins între 500 şi 1.000 de lei, în funcţie de traseu.

Calea ferată din Moldoviţa a rămas singura din judeţul Suceava, cu ecartament îngust, care mai este funcţională.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*