Duminică 23 Februarie 2025, Actualizat acum 53 zile 12:00 am

O alertă despre un nou „drog” apărut în școli stârnește rumoare în rândul părinților. Avertismentul transmis de Poliție

În ultimele zile în mediul online, mai ales pe grupurile de whatsapp ale părinților sau ale profesorilor a fost distribuit un mesaj care a stârnit panică și îngrijorare în rândul acestora. Mesajul se prezenta astfel:

”Un nou drog în școli…Vă rugăm să transmiteți acest mesaj chiar dacă nu aveți copii la școală. Părinții ar trebui să știe despre acest nou drog. Acesta este cunoscut sub numele de ”strawberry quick”. Un lucru foarte înfricoșător se întâmplă în școli în acest moment și trebuie să fim cu toții conștienți de acest lucru. Există un fel de metamfetamină de cristal care arată ca pop roks de căpșuni (bomboanele care sfârârie și ”pops” în gură). De asemenea, miroase a căpșuni și este distribuită copiilor în curțile școlilor. Copiii o ingerează crezând că este o bomboană și sunt duși de
urgență la spital în stare gravă.Vă rugăm să vă instruiți copiii să nu acccepte bomboane de la străini și chiar să nu accepte bomboane care arată ca acestea de la un prieten (care poate le-a primit și a crezut că sunt bomboane) și să ducă imediat orice bomboană pe care o au la un profesor, director etc. Transmiteți acest e-mail cât mai multor persoane.”

„În vederea gestionării optime a climatului de ordine și siguranță publică au fost efectuate verificări în mediul online, cu precădere pe site-urile de presă din România și din alte surse deschise. În urma acestora s-a constatat faptul că, recent, pe grupurile de părinți din România și Marea Britanie au fost distribuite mesaje de avertizare privind un presupus nou drog în școli, denumit ”Strawberry Quick”. Aceste mesaje susțin că drogul, sub formă de bomboane roz, ar fi oferit elevilor și ar fi provocat spitalizări grave. Verificările efectuate au arătat că aceste avertismente sunt false și reprezintă o farsă care circulă încă din 2007, în SUA și în alte țări”, susțin reprezentanții Poliției.

Pentru a reduce riscurile din mediul online, poliția recomandă următoarele:

– Evitați accesarea link-urilor primite prin mesaje nesolicitate, chiar dacă acestea par a fi trimise de prieteni sau persoane cunoscute.

– Nu distribuiți în mediul online informații neverificate. Înainte de a distribui un mesaj verificați sursa acestuia, dacă face trimiteri la surse oficiale de informare, dacă sursele citate sunt reale sau nu etc.

-Recunoașteți dezinformarea! Fiți atenți la titluri senzaționale și la conținut care pare prea șocant pentru a fi adevărat.

-Verificați informația din mai multe surse înainte de a o distribui către alte persoane. Dacă informația respectivă nu apare și pe alte canale de comunicare este cel mai probabil să fie falsă și, prin urmare, nu o distribuiți!

– Utilizați metode alternative de verificare: dacă primiți o solicitare suspectă din partea unei persoane cunoscute, contactați-o printr-un alt canal, cum ar fi apelul telefonic, pentru a confirma autencitatea mesajului.

Urmareste-ne pe Google News


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*