Marti 30 Aprilie 2024, Actualizat acum 120 zile 12:00 am

Care sunt greșelile pe care trebuie să le eviți atunci când îți construiești acoperișul metalic

Acoperisurile metalice au devenit foarte populare in ultimii ani, dat fiind faptul numarul atat de mare de avantaje pe care le prezinta. Cu toate acestea, o mare parte dintre aceste avantaje se pot pierde atata timp cat montajul nu este realizat corect.

Astfel, o singura greseala la montaj poate provoca o multime de probleme pe care sigur nu ti le doresti, iar de aceea in acest articol ne-am propus sa vorbim despre greselile pe care ar trebui sa le eviti atunci cand iti construiesti acoperisul, astfel incat sa scapi de stres si de cheltuieli inutile.

Verificarea structurii din lemn

Un acoperis bun are nevoie de o structura de sustinere cat mai puternica. De aceea, daca iti schimbi acoperisul si te gandesti sa pastrezi vechea structura, ar trebui mai intai sa o verifici. Astfel, daca lemnul este putred, nu reprezinta o idee intocmai buna sa pui tigla metalica Bilka de la Liner Ecomet Suceava pe aceeasi structura, recomandarea noastra fiind inlocuirea intregii structuri, cu materiale noi si rezistente.

Cu toate ca acoperisurile metalice sunt mult mai usoare decat multe alte variante din comert, nu este recomandata instalarea lor pe o structura de rezistenta slabita. Cea mai buna alegere pe care o poti face in acest sens este solicitarea ajutorului unui specialist care iti va oferi cele mai bune recomandari in acest sens.

Colaboreaza doar cu o echipa de profesionisti

De regula, producatorii si furnizorii de acoperisuri metalice colaboreaza deja cu diferite echipe de montaj, pe care le va recomanda si clientilor. Uneori, garantia este oferita doar in cazul in care clientii aleg sa lucreze doar cu echipele partenere, deoarece numai in acest caz furnizorul de acoperisuri stie ca lucrarea a fost realizata respectand ultimele standarde in materie de acoperisuri.

Prin urmare, ar trebui sa eviti pe cat mai mult posibil colaborarea cu amatori. Nu numai ca acestia iti vor instala gresit acoperisul ci totodata poti pierde si garantia oferita de producator pentru acoperis, ceea ce cu siguranta nu iti doresti.

Mai mult decat atat, echipa care monteaza acoperisul ar trebui sa poarte echipamentul corespunzator nu numai pentru siguranta lor ci totodata si pentru materialele folosite pentru constructia acoperisului. De exemplu, daca vor calca prea des pe tigla metalica, aceasta ar putea avea de suferit.

In general nu sunt recomandate urcarile pe acoperis, intocmai deoarece materialele ar putea fi afectate.

Verifica materialele achizitionate

Este foarte important sa verifici cu atentie materialele achizitionate, deoarece unele dintre ele pot prezenta anumite defectiuni inca de la fabricatie. Astfel, mai bine observi aceste erori inca de la inceput, evitand stresul, drumurile si banii cheltuiti pentru a cumpara noi materiale. Pastreaza chitanta pentru a putea primi banii inapoi sau alte materiale pentru acoperis.

Evita scandurile cu suprafete granulate

In cazul acoperisurilor metalice se folosesc scanduri pentru panoul pe care se va monta tigla metalica. Ei bine, in acest sens ar trebui sa eviti folosirea scandurilor cu suprafete granulate, deoarece acestea nu vor asigura o buna etansare. Practic, scandura folosita ar trebui sa fie cat mai fina, neteda, astfel incat durata de viata a acoperisului sa fie cat mai mare.

Acestea sunt asadar sfaturile pe care ar trebui sa le eviti cat mai mult cu putinta atunci cand iti construiesti acoperisul metalic.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*