Sâmbătă 23 Noiembrie 2024, Actualizat acum 327 zile 12:00 am

Senatorul Ioan Stan: Nu ne abatem de la promisiunile făcute și suntem deschiși la ideea că legile sunt perfectibile

Senatorul PSD Ioan Stan a transmis o declarație politică prin care își exprimă convingerea că promisiunile făcute de PSD României vor fi respectate.

Iată declarația sa:

Cred cu toate puterile că speranța moare ultima. În virtutea acestui principiu insist a crede că ceea ce este evident va fi înțeles și recunoscut și de cei care s-au specializat în negarea adevărului deși, recunosc, nu lor mă adresez. Dorința mea de a da adevărului ceea ce i se cuvine este determinată de intenția asigurării cetățenilor României că nu ne abatem de la promisiunile făcute și că suntem deschiși la ideea că legile sunt perfectibile. Aceste afirmații sunt acoperite de fapte, oricât de patetice ar fi încercările adversarilor noștri politici, de a denatura realitatea.

Încep cu Ordonanța de Urgență nr.91 pentru modificarea Legii privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, nr.153/2017. Demonstrând exact ceea ce tocmai afirmasem, și anume că aderăm la ideea perfectibilității legilor, Ordonanța vine să clarifice aspecte în care Legea nr.153 lăsa loc de neîmpliniri. Astfel s-au mărit grilele pe anumite domenii cu 10 – 15 %, jandarmii vor primi o indemnizație de 10% pentru intervenții, polițiștii vor fi remunerați cu 75 % din solda de bază pentru orele suplimentare cu condiția încadrării acestora în 3%. Toți cei care ieșeau din grila de salarizare în urma măririi cu 25% le-a fost majorat salariul din grilă, care va fi atins în 2022, astfel încât să rămână în lege fără pierderi. S-au majorat și salariile în sănătate eliminând din Lege sintagma ”unități sanitare publice”, astfel încât măririle aplicate de la 1martie 2018 să se aplice și asistenților și medicilor din școli și centrele de expertiză, precum și ambulanțierilor și șoferilor de pe ambulanțe.
Iată deci un exemplu de admitere a unor inechități într-un text de lege și, mai ales, de corectare a acestora tocmai în ideea asigurării unei salarizări corecte.
Îngăduiți-mi încă un argument în sprijinul afirmației că ne respectăm promisiunile.
Mă refer la Declarația 600 și la propunerile de măsuri fiscal-bugetare elaborate de Ministerul de Finanțe cu privire la simplificarea și corectarea unor situații apărute din această Declarație. Astfel, aș dori să menționez cîteva din motivațiile ce stau la baza deciziei de a cumula un număr de șapte formulare existente în prezent., într-un document unic, ce va cuprinde și corectarea neajunsurilor provocate de Declarația 600. Mă refer la revizuirea sistemului actual privind impozitarea veniturilor realizate din activități economice de persoanele fizice, prin eliminarea plăților anticipate și instituirea unui singur termen de plată. Se urmărește reducerea birocrației și încurajarea persoanelor fizice în declararea transparentă a obligațiilor fiscale. Propunerile Ministerului de Finanțe se mai referă și la instituirea unui sistem de bonificații, prin reducerea impozitului pe venit, în condițiile depunerii declarației unice și achitării sumelor de plată la anumite termene. Condițiile de acordare a bonificațiilor se aplică și pentru contribuțiile sociale ce privesc aceleași categorii de persoane.
Vă asigur, stimați colegi, că pot continua în aceeași notă. Aș cădea însă, în greșeala de a vorbi pentru mine, cum văd că se poartă în tabăra neobosiților negativiști cu orice preț și nu pentru cei pe care, de fapt, doresc să-i mai asigur încă o dată că ne vom respecta promisiunile, că le vom îmbunătăți cât ne va sta în putință, că vom corecta, în limitele rațiunii, orice eventuală neîmplinire.
Cum spuneam, sunt convins că speranța moare ultima. Depinde însă de noi în ce investim speranță.Pentru că există,îm mod evident personaje întru lămurirea cărora chiar nu are rost să ne străduim, dar cărora le putem acorda compasiunea noastră.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Senatorul Ioan Stan: Nu ne abatem de la promisiunile făcute și suntem deschiși la ideea că legile sunt perfectibile | Moldova24

Lăsați un comentariu

*