Un individ a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, fiind cercetat în stare de libertate, pentru săvârşirea infracțiunilor de dare de mită, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și ultraj.
Potrivit anchetatorilor, la data de 25 decembrie 2017, în jurul orei 08:30 inculpatul P.C.D., în timp ce se deplasa cu autoturismul proprietate personală pe raza localității Soloneţ, a lovind uşor o oaie. Păzitorul oilor a fost agresat de inculpat, care l-a îmbrâncit la pământ, după care a urcat la volanul autovehiculului şi şi-a continuat deplasarea.
Persoana agresată a apelat SNUAU 112, solicitând ajutorul organelor de poliţie. În jurul orei 09:40 la faţa locului a ajuns un echipaj de poliţie.
Persoana vătămată, în timp ce relata lucrătorilor de poliţie motivul pentru care le-a solicitat sprijinul, a recunoscut maşina inculpatului, indicând-o interlocutorilor săi. Unul dintre membrii echipajului de poliție a făcut semnal regulamentar de oprire a autovehiculului condus de inculpat, dar inculpatul nu s-a conformat, continuându-şi deplasarea pentru un timp, după care a oprit. Acesta a coborât din maşină, moment în care la faţa locului a ajuns echipajul de poliţie plecat în urmărirea sa.
Lucrătorii de poliţie i-au cerut inculpatului să se legitimeze, însă acesta a devenit violent verbal la adresa poliţiştilor, adresându-le injurii şi ameninţări. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, i s-a solicitat să se supună testării cu aparatul alcooltest, însă acesta a refuzat, devenind agresiv. Întrucât exista posibilitatea ca inculpatul să se manifeste violent şi refuza în continuare să se legitimeze, cei doi lucrători de poliţie au procedat la imobilizarea şi încătuşarea sa, folosind spray-ul iritant lacrimogen, pentru a-l putea introduce în autospeciala de poliţie.
După ce i-au adus la cunoştinţă că se vor deplasa la Poliţia mun. Suceava şi la UPU Suceava în vederea recoltării mostrelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, inculpatul a continuat să le adreseze injurii şi ameninţări cu moartea.
Pe traseu spre municipiul Suceava inculpatul le-a propus la un moment dat agenţilor de poliţie oferirea sumei de 500 euro pentru a nu întreprinde nici un demers legal împotriva sa. La refuzurile ferme ale poliţiştilor, inculpatul a continuat să propună în mod repetat acceptarea unor sume de bani pentru a fi iertat.
Inculpatul P.C.D. a fost condus la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, unde în prezenţa personalului medical a refuzat recoltarea probelor biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
Din cercetări a rezultat că inculpatul P.C.D., la data de 25.12.2017, avea dreptul de a conduce autovehicule suspendat pentru o perioadă de 90 de zile, începând cu data de 03.10.2017 până la data de 31.12.2017.
„Fapta inculpatului P.C.D., care la data de 25.12.2017 a fost depistat în trafic conducând un autoturism pe drumurile publice, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice, iar pentru ca agenţii de poliţie să nu dispună măsurile legale faţă de acesta, le-a promis în repetate rânduri suma de 500 euro, întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de dare de mită. Faptele inculpatului P.C.D., care la data de 25.12.2017, în jurul orei 09:40, a condus un autovehiculul pe drumurile publice, având permisul de conducere suspendat şi a refuzat prelevarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, întrunesc elementele constitutive ale infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice. Faptele inculpatului P.C.D., care la data de 25.12.2017, în jurul orei 09:40 a proferat ameninţări cu moartea la adresa agenţilor de poliţie, în timp ce aceştia se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu, întrunesc elementele constitutive a două infracţiuni de ultraj”, transmit procurorii suceveni.
Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Suceava.