Mai mulţi medici de la Spitalul Judeţean Suceava trebuie să plătească din propriile buzunare tratamentul pe care l-au oferit pacienţilor. Sumele imputate se încadrează între 2.000 şi 4.000 de lei pentru fiecare medic, scrie Adevarul.
Mai mulţi medici care îşi desfăşoară activitatea în cadrul celei mai mari unităţi spitaliceşti din judeţul Suceava trebuie să achite din propriile buzunare tratamentul pe care l-au oferit pacienţilor. Diferite neconcordanţe de ordin birocratic şi nu medical sunt cauzele acestei situaţii cel puţin ciudate. În această situaţie s-a ajuns după un control al reprezentanţilor Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Suceava, care au descoperit că un pacient a beneficiat de investigaţii medicale în două departamente diferite, în aceeaşi zi şi nu se decontează „suprapunerea serviciilor”. În alte situaţii, data de externare sau de administrare a unui tratament din fişa de observaţie nu coincide cu cea din fişa electronică.
„Se întâmplă să greşim, suntem oameni. După o gardă, rişti să pui în calculator data greşită, lucrând o noapte întreagă, în care vezi poate şi 20 de pacienţi, nu mai ţii socoteala că e trecut de orele 12.00 şi aşa s-au făcut multe greşeli. Nu mi se pare normal să plătesc acele fişe de tratament. Pentru că pentru o singură neconcordanţă se impută întreaga perioadă de spitalizare a acelui pacient”, ne-a explicat un medic sucevean care se află în această situaţie.
Citeste mai mult: adev.ro/ovsxzt