Sâmbătă 23 Noiembrie 2024, Actualizat acum 327 zile 12:00 am

Compania britanică Vast Resources a devenit unicul proprietar al minei din Mănăila

Compania minieră britanică Vast Resources a anunţat vineri că a achiziţionat restul de 49,9% din acţiunile minei din Mănăilă, judeţul Suceava, şi devine unicul proprietar al companiei Sinarom Mining Group în urma cumpărării acţiunilor minei sucevene şi a plăţii datoriilor istorice înregistrate de companie înainte ca Vast Resources să devină acţionar.

Vast Resources a devenit unicul proprietar al companiei Sinarom Mining Group, ca urmare a cumpărării acțiunilor minei sucevene de la Mănăila, în proporție de 100%, și a plății datoriilor istorice înregistrate de companie înainte ca Vast Resources să devină acționar.

Valoarea tranzacției va fi de 2,5 milioane de dolari, ducând investiția totală în Sinarom Mining Group la 7,5 milioane de dolari.

Mina din Mănăila a evoluat extrem de mult în ultimii doi ani, de când Vast Resources a devenit acționar. 2016 a fost un an de referință pentru acest proiect: am găsit modalități eficiente de creștere a calității minereului și de a extrage două tipuri diferite de concentrat: de cupru și de zinc. În plus, în luna decembrie am obținut și două noi licențe de prospectare în proximitatea minei, la Piciorul Zimbrului și Măgura Neagră. În acest context, deținerea minei din Mănăilă în proporție de 100% ne va permite să dezvoltăm proiectele desfășurate în zonă și să creăm un complex metalurgic extins”, a declarat Andrew Prelea, președintele și directorul executiv al Vast Resources România.

Vast Resourses și-a arătat interesul pentru realizarea unui parteneriat de tip joint venture, prin care să ajute la creșterea producției, atât a minei din Mănăila, cât și a celorlalte proiecte pe care compania le dezvoltă în România.

Compania a fost fondată la sfârșitul anului 2005, pentru exploatarea zăcămintelor minerale din Zimbabwe și Africa de Sud, iar, din mai 2013, și-a îndreptat atenția către România. Vast Resourses susține că utilizează cea mai nouă tehnologie de explorare, cum ar fi software-ul de gestionare a datelor spațiale, vizualizare 3D, noile tehnici de modelare geofizice, geochimie și elemente de managementul riscului, care au scopul de a susține proiectele în procesul de dezvoltare pe termen lung.

Sursa: Forbes.ro


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Compania britanică Vast Resources a devenit unicul proprietar al minei din Mănăila | Moldova24

Lăsați un comentariu

*