Sâmbătă 23 Noiembrie 2024, Actualizat acum 327 zile 12:00 am

Un tânăr din Suceava și-a cumpărat de pe internet patru perechi de pantofi. Când a văzut ce avea în colet s-a dus direct la Poliție

coletUn tânăr de 29 de ani din municipiul Suceava și-a comandat pe internet patru perechi de pantofi online, dar când a primit coletul și-a dat seama că a fost păcălit.

El a făcut o comandă pentru achiziţionarea a patru perechi de pantofi tip sport, ca urmare a anunţului postat de o persoană care nu oferea nici un fel de alte date privind localizarea sau identitatea.
like-facebook
Peste câteva zile, a ridicat coletul comandat de la o firmă de curierat rapid curierul, plătind suma de 379 lei, din care 340 lei reprezenta valoarea coletului, iar restul valoarea transportului. Ulterior, a desfăcut coletul constatând că a fost înşelat prin aceea că în locul celor patru perechi de pantofi tip sport noi pe care îi comandase, în interiorul coletului se afla o pereche de pantofi tip sport uzaţi, valoarea prejudiciului fiind de 379 lei. Polițiștii au întocmit dosar penal privind infracţiunea de „înşelăciune”.

În plină campanie comercială ,,Black Friday” şi având în vedere apropierea sărbătorilor de iarnă poliţiştii atrag atenţia cu privire la siguranţa cumpărăturilor on – line.

Ne aflăm în plină perioadă în care comercianții fac reduceri la produsele vândute, iar mulți dintre dumneavoastră veți plăti online ceea ce cumpărați. Polițiștii vă recomandă să verificați dacă site-ul cu care faceți tranzacția este de încredere (dacă oferă date de identificare complete – contact, adresă, cod de înregistrare fiscală etc.) şi să analizaţi opiniile altor cumpărători, condiţiile de livrare şi de garanţie. Atacurile informatice de tip phishing urmăresc colectarea de informaţii personale, precum numerele de cont şi de card ori codurile folosite. Este indicat să nu se completeze niciun formular online în care se cer datele personale, să nu se deschidă emailuri de tip SPAM şi să se instaleze un program anti-phishing. De asemenea, ar trebui să verificați de fiecare dată lista tranzacţiilor efectuate cu cartea de credit, pentru a preîntâmpina eventualele încasări suplimentare. Totodată, se recomandă folosirea unui serviciu de curier cu plata ramburs, ce permite deschiderea coletului la primire, asigurându-vă astfel că plătiți pentru ce ați comandat. De asemenea, recomandăm atenţie maximă atunci când alegeţi să achiziţionaţi bunuri de la persoane fizice postate pe anumite site-uri de profil şi să nu efectuaţi plăţi în avans”, susține purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, cms. Ionuț Epureanu.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*