Diplome și trofee pentru participanții la Festivalul Internațional de Folclor „Arcanul” din Rădăuți, ediția a XXV a care s-a desfășurat în perioada 1-3 iulie. Organizat de Primăria și Casa de Cultură din municipiul Rădăuți, manifestarea din acest an ca și în anii precedenți s-a bucurat de o participare numeroasă și de foarte multe aprecieri.
Duminică, la orele amiezii, pe scena special amplasată din centrul orașului a avut loc premierea formațiilor participante. Chiar dacă vremea foarte caldă și-a spus pe deplin cuvântul, festivalul s-a desfășurat conform programului, iar rădăuțenii și toți cei care au participat sau au vrut să admire tradițiile și folclorul din zona Rădăuțiului, din țară sau din străinătate, s-au declarat pe deplin mulțumiți.
Formațiile participante de pot mândri cu o frumoasă carte de vizită, probată în numeroasele turnee pe care le-au făcut de-a lungul anilor. Diploma și trofeul Festivaluui Internațional „Arcanul” au fost înmânate de primarul municipiului Rădăuți, Nistor Tătar, și directorul Casei de Cultură, Ovidiu Foca. Manifestarea își are începuturile în vara anului 1992, la inițiativa fostului director al Casei de Cultură, profesorul Mircea Băncescu. Domnia sa nu a putut ridica diploma din cauza stării de sănătate, organizatorii susținând că îi va fi înmânată personal, acasă.
Organizatorii au ținut să-i atribuie celui care a fost inițiatorul acestui festival, profesorul Mircea Băncescu diplomă de excelență.
Potrivit primarului Nistor Tătar, această manifestare a fost inițiată din dorința de a a facilita apropierea culturilor dintre țările participante și pentru a da posibilitatea afirmării valorilor folclorice românești pe plan internațional.
Aproximativ 300 de dansatori au avut posibilitatea de a defila în frumoaselelor costume tradiționale și și-au prezentat dansurile și tradițiileșărilor pe care le reprezintă,spre încântarea publicului.
Au primit diplome și trofeul festivalului Ansamblul „Animo” din Republica Moldova, Ansamblul Folcloric „Arcanul Bătrânesc” din Frătăuții Noi, Ansamblul Folcloric „Balada” din Bistrița Năsăud, Ansamblul Folcloric „Brădetul” din Horodnicul de Jos, Ansamblul Folcloric, „Florile Bucovine” al Casei Municipale de Cultură din Rădăuți, Ansamblul Folcloric „Mărțișor” și Orchestra „Trandafir” din Voloca-Ucraina, Ansamblul Folcloric Ucrainean „Kazacioc” din Bălcăuți, Ansamblul Folcloric „Tessaloniki Folk Group” din Grecia, Ansamblul Folcloric „Stejărelul” din Vorona,județul Botoșani, Ansamblul Folcloric „Rapsozii Iveștiului” din Ivești, județul Vaslui, Ansambul Folcloric „Mugurașul” din Șimnicu de Sus, județul Dolj, Ansamblul folcloric „Codrișor” din Dornești, Ansamblul Folcloric „Ciobănașul” al Clubului Copiilor și Elevilor din Rădăuți, Ansamblul Folcloric al Asociației „Neolit” din Serbia și Ansamblul Folcloric „Khorumi” din Georgia.