Adrian Ciuhan se îmbracă de mai bine de 18 ani în Moş Crăciun şi împarte cadouri copiilor din judeţul Suceava. El este chemat la serbările organizate la grădiniţele şi şcolile din Suceava, precum şi la tot felul de evenimente organizate de firme sau instituţii publice. De banii câştigaţi, „Moş” Adrian cumpără şi oferă daruri copiilor nevoiaşi, scrie Adevarul.
Întruchiparea lui Moş Crăciun reprezenta o afacere rentabilă în anii trecuţi, însă în prezent majoritatea grădiniţelor şi şcolilor preferă ca unul dintre părinţi să-l înfăţişeze pe adoratul personaj din Laponia. În municipiul Suceava, numărul Moşilor Crăciun este unul mic, astfel că aceştia sunt solicitaţi la aproape toate evenimentele din oraş, unde copiii îl aşteaptă pe moşul să le aducă daruri. Adrian Ciuhan este unul dintre puţinii suceveni care se ocupă la modul profesionist de rolul personajului aducător de cadouri şi bucurii.
El a început să-l înfăţişeze pe Moş Crăciun, în joacă, în urmă cu 18 ani, pentru doi nepoţi, care aveau vârsta de un an. Pasiunea a venit pe parcurs, după ce a împărţit daruri la serbările organizate la mai toate grădiniţele şi şcoli din municipiul Suceava, precum şi în localităţile din preajma oraşului – Moara, Bosanci, Ipoteşti sau Vereşti. „Moşul” Adrian a ajuns cel mai departe la o şcoală din Botoşani. Suceveanul nu doreşte să se oprească din a fi iubitul personaj din Laponia, el dorind ca după ce o să înainteze în vârstă, dacă copiii vor mai crede în Moş Crăciun, să fie ca acei moşi care au barba lor natura. Adrian consideră că atunci va fi mult mai uşor să-l întruchipeze pe bătrânelul ce le aduce daruri copiilor cuminţi.
„Mi-a plăcut încă de la început să fiu Moş Crăciun, am simţit mari emoţii în această <> şi mi-a dat posibilitatea să fiu un om mai bun şi să ajut mulţi copii, care aveau nevoie”, a explicat „Moşul” Adrian sentimentele ce îl năpădesc când împarte daruri micuţilor. La început, suceveanul a făcut această „meserie” gratis pentru nepoţi, vecini, cunoştinţe, însă după ce şi-a îmbunătăţit costumaţia a trecut la „profesionişti”. Acesta a început să primească bani, însă nu a avut niciodată un comision fix, iar mulţi ani la rând, banii ce reuşea să-i strângă se duceau în acţiuni caritabile, cel mai adesea în cadouri pentru copiii orfani. Abia în ultimii doi ani a pus ceva deoparte pentru a-şi îmbunătăţi garderoba de Moş Crăciun.
„De-a lungul timpului am dus daruri la copiii aflaţi în spitale, centre de plasament, şcoli şi grădiniţe, bineînţeles. Am ajuns chiar şi la poliţie, dar nu să dau cu subsemnatul ci la o serbare organizată pentru copiii angajaţilor. Am mai fost invitat la diferite serbări la unele firme, pensiuni, restaurante sau fast food-uri din judeţ. Anul acesta voi ajunge într-un magazin din Suceava şi în casele sucevenilor, în zilele de 24 şi 25 decembrie”, a povestit ”Moşul” Adrian. Moş Crăciun al sucevenilor face bucuroşi sute de copii, mergând timp de două săptămâni la zeci de serbări organizate la grădiniţele şi şcolile din inima Bucovinei. El porneşte de la ora 9 dimineaţa şi termină după ora 19.00. În acest interval, „Moş” Adrian ajunge la 10 locaţii, unde dăruieşte cadouri copiilor ce îl aşteaptă nerăbdători. Timpul scurt nu îi permite să facă mai mulţi micuţi fericiţi. „Cele mai frumoase amintiri sunt cele în care am ajuns la copii ce aveau cu adevărat nevoie de cadouri de Crăciun. Cazurile caritabile, în care am fost implicat de nenumărate ori, m-au impresionat cel mai mult, dar nu vreau să intru în aceste detalii. Cea mai tristă amintire, este din anul în care am ajuns la urgenţă, cu atac de panică. Eram la Salcea la o serbare, iar din cauza unei sinuzite, a oboselii şi a stresului, nu am mai avut aer şi am făcut un atac de panică. În acel an, alt <<moş>> mi-a luat locul ca să nu-i dezamăgesc pe cei mici”, a arătat „Moş” Adrian părţile frumoase, dar şi cele mai neplăcute, prin care a trecut de-a lungul timpului în „meseria” de Moş Crăciun.
Citeste mai mult: adev.ro/nzrj6h