Preotul de la Catedrala Ortodoxă din Suceava, Ioan Argatu, susține că logodna se face înainte de cununie şi este o slujbă în cadrul căreia se primeşte binecuvântare prin punerea inelelor pe degetele tinerilor.
„Logodna se face în biserică de către preot, după care urmează cununia propriu-zisă. De obicei logodna se face odată cu cununia sau urmată de cununie. Logodna reprezintă doar un legământ între doi tineri care se iubesc şi care s-au hotărât să-şi unească destinele, prin Taina Sfintei Cununii. Logodna este o binecuvântare şi nu o taină, care nu are nici o putere de a uni pe cei doi tineri, unirea o face numai cununia.Unele persoane cred că logodna i-ar dezlega de păcat pe cei care se iubesc, pentru a trăi împreună ca soţi şi soţie. Este total greşit şi se înşeală. Dacă vor face lucrul acesta vor rămâne înşelaţi. Logodna nu dă dreptul celor doi de a trăi împreună, ci numai cununia, unindu-i tainic într-un singur trup prin puterea Sfântului Duh, transformă trăirea conjugală în binecuvântare şi nu li se mai socoteşte păcatul desfrânării, dacă această trăire este una normală. În afara cununiei totul este păcat, se săvârşeşte păcatul curviei călcând porunca a 7-a”, arată preotul Ioan Argatu.
Potrivit acestuia, credincioșii trebuie să nu uite că logodna este doar un legământ consfinţit de biserică între doi tineri, prin punerea inelelor pe degetele tinerilor, „că se vor uni prin Taina Cununiei şi nu este o dezlegare de la păcat”.