Fiul șefului Serviciului de Telecomunicații Speciale Suceava Mihai Dascălu a fost admis la una dintre cele mai apreciate universități din Marea Britanie. Ștefan Dascălu a devenit student la Universitatea din Oxford. Suceveanul spune că îşi doreşte o carieră în cercetare, în microbiologie, ramura imunologie.
Tânărul a fost un elev eminent și a muncit enorm pentru ca rezultatele sale să fie răsplătite așa cum și-a dorit. A absolvit Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava, iar din această toamnă va studia știinţele biologice în cadrul Universităţii din Oxford, cea mai veche instituţie de învăţământ superior din Marea Britanie.
A fost și este mândria părinților și a colegiului unde a studiat. A participat la numerose competiții de-a lungul celor patru ani de liceu de unde s-a întors cu premii. Inițial el a vrut să urmeze Medicica însă pregătindu-se Olimpiada Naţională de Biologie, materiile la care se pregătea i-au stârnit interesul și așa a ajuns să fie și mai aproape de această disciplină.
La sfârșitul anului trecut, Ştefan a trimis documentația necesară universității respectiv o scrisoare de intenţie şi o scrisoare de recomandare realizată de un cadru didactic, iar ulterior a fost chemat la Oxford pentru a susţine două interviuri ce aveau să fie decisive în procesul de admitere.
Pasionat de biologie, tânărul sucevean şi-a argumentat opţiunea pentru Oxford prin faptul că specializarea de Ştiinţe biologice din cadrul acesteia este cel mai bine cotată la nivel mondial.Între competiițiile internaționale s-a numărat în 2014, Expo Sciences Europe (ESE), Slovacia, una dintre cele mai mari expoziţii de inventică şi cercetare adresată tinerilor, din Europa, unde Ștefan a fost recompensat cu medalia de onoare pentru cel mai bun proiect prezentat în cadrul evenimentului, fiind singura distincţie oferită în cadrul competiţiei.
În Slovacia, Ştefan, alături de colegul său Octavian Coca, a prezentat un proiect ce își propune să trateze, prin joacă, afecțiuni precum ADHD. Tot anul trecut 2014, Ştefan a făcut parte din delegaţia României la acea mai amplă competiție de știință și inginerie din lume – IntelISEF – din Los Angeles, SUA.