Sâmbătă 23 Noiembrie 2024, Actualizat acum 327 zile 12:00 am

FOTO! Lucrările la centura Sucevei, departe de a fi finalizate. Vezi cum arată!

sosea de centura (18)Lucrările pe cele două tronsoane ale șoselei de centură sunt departe de a fi realizate. Investiţa este mai degrabă de mântuială pe bani publici, iar în acest moment stagnează.  Șoseaua de centură nu are șansa de a fi finalizată nici la aproape opt ani de  la începerea lucrărilor.
Lucrările la Centura Sucevei au  început, în  acte cel puțin, în 2007. În realitate,  lucrările au început in 2008. Imediat după alegerile locale din 2012, SCCF Iași și-a luat tălpășița și a plecat, nemulțumită fiiind că nu i s-au alocat suficienți bani pentru investiție. Din cele trei tronsoane existente, abia anul acesta a fost dat în folosință unul, dar lucrarea fiind executată de o cu totul altă societate, iar pentru celelalte două bucăți de șosea nimeni nu avansează niciun termen. Este posibil să mai auzim însă de șoseaua de centură în viitoarea campanie electorală când cei care conduc județul sau cei de la guvernare o să vină se se laude că vor aloca bani pentru finalizarea lucrărilor.
Dacă existau voci care spuneau că acestea au fost realizate în proporție de 80-90 la sută, realitatea în teren este cu totul alta. Cu atât mai mult, cu cât sunt porțiuni din  drum inclusiv gabioane  care trebuie refăcute în totalitate. Și covorul asfaltic turnat pe noua arteră de circulație  nu este de calitate. Inginerul Prodan, cel care a fost diriginte de șantier, nu a vrut să semneze recepția lucrărilor pentru a nu fi pus în situația de a da cu subsemnatul.
Ploile torențiale au provocat alunecari de teren, iar apele au scos plăcile de beton  din șanț. Mai mult, apele au intrat și pe sub asflat și au  scos pământul și pietrișul. Riscul ca un tir aflat în trafic să se răstoarne  este iminent.
 Sute de săteni lăsați fără ieșire la drum din terenurile agricole
Primăria Șcheia nu se poate implica în lucrare întrucât nu îi aparține și chiar dacă ar fi așa nu ar avea bani pentru continuarea lucrărilor. Trebuie amintit că  din cele două tronsoane neterminate, unul  va traversa comuna Șcheia, iar celălalt comuna Moara.
Sute de terenuri au fost tăiate în două, însă nimeni nu s-a gândit cum vor ajunge la bucata de pământ în primăvară și cum își vor recolta culturile.
Șoseaua va avea bare de protecție și bariere, iar cei care mergeau la câmp cu căruța sau utilajele agricole, foloseau drumurile comunale care odată cu darea în folosință a arterei de circulație vor fi închise.
Conducerea Primăriei Șcheia susține că trebuie găsite soluții pentru cei care dețin terenuri agricole și care acum mai pot trece cât de cât la câmp, însă rămâne întrebarea ce vor face când drumurile comunale vor fi închise spre șoseaua de centură.
like-facebook
Pârâiele nu au fost curățate și aparțin SGA care oricum nu se interesează de soarta lor. Nici nu știm dacă vor fi curățate vreodată, iar noi ca Primărie nu putem interveni. Însă atunci când vin ploile și trebuie luat în calcul și furia naturii, apele nu au unde se scurge pentru cu pârâiele sunt pline de copaci acum. La șoseua de centură este foarte mult de lucru, nici 80-90 la sută nu este făcut. Nu știu de unde au apărut asemenea afirmații. Lucrările sunt executate așa cum le-ați văzut”, susțin reprezentanții Primăriei Șcheia.
Șoseaua de Centură este de fapt un drum pe o lungime de 12 km, care ar urma să ocolească municipiul reședință de județ pe la vest, începând de la intrarea DN2 dinspre Falticeni, intersectand DN17 la ieșirea spre Câmpulung Moldovenesc-Vatra Dornei-Cluj și terminand în DN2 spre Siret. Lucrările începute în 2008, aveau  termen de finalizare în 36 de luni, iar până acum s-au cheltuit peste 250 de milioane de lei.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*