Sâmbătă 23 Noiembrie 2024, Actualizat acum 327 zile 12:00 am

Monument al Eroilor închinat celor căzuți în cele două războaie mondiale ridicat la Frasin

instalare harasim5Prefectul județului, Constantin Harasim, șeful  Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Suceava, generalul de brigadă Ioan Burlui, și autoritățile locale ale orașului Frasin precum și alți invitați au participat, zilele trecute, la ceremonia  religioasă cu ocazia dezvelirii monumentului eroilor  închinat în memoria eroilor căzuți la datorie în Primul și Al Doilea Război mondial.
Sute de eroi cunoscuți și necunoscuți au fost trecuți pe plăcuțele de comemorare puse pe frontispiciul unui monument dedicate celor care s-au jertit pentru apărarea, integritatea și independența  României.  Primarul orașului, Marinel Bălan, a înmânat diploma de recunoștință veteranilor de război  în viață și care au fost invitați special la eveniment.
 Unul dintre eroii întorși  de pe câmpurile de luptă, este  Ștefan Flocea,  veteran de război,  care își  amintește  încă cu emoție, momentele acelea de restriște când armata română a fost nevoită să treacă  prin foc și glonț pentru a-și apăra țara. Monumentul este considerat  de localnici ca o realizare de suflet şi o împlinire a unei datorii faţă de cei ce şi-au dat viaţa pentru ţară, neam şi credinţă.
Primarul orașului Frasin, Marinel Bălan, a declarat, pentru Suceavanews, că istoria celor căzuți la datorie trebuie cinstită și respectată cu sfințenie.
Eroii căzuți în cele două războaie mondiale nu au avut în oraș un monument ridicat închinat memoriei lor. Se cuvine să amintesc că începând de astăzi vom avea un loc unde să-I cinstim și să-I evocăm pe eroii noștri”,  a spus edilul orașului.
 
La rândul său, prefectul județului  Constantin Harasim a spus „această zi este una solemnă pentru orașul Frasin unde cu omenească emoţie şi adâncă recunoştinţă, cinstim memoria eroilor acestor locuri”. 
În cele două războaie mondiale, din Bucovina au plecat pe diverse fronturi câteva sute de mii de militari. Dintre aceștia, peste 40.000 de bucovineni au căzut pe câmpurile de luptă.  Puțini sunt cei care au revenit acasă în viață.  

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*