Sâmbătă 28 Septembrie 2024, Actualizat acum 271 zile 12:00 am

Alimentele de la Uniunea Europeană, primite în plus la Suceava, ar putea ajunge la Liteni

alimente-uePrimarul municipiului Suceava, Ion Lungu, susţine că la Suceava au fost trimise mai multe ajutoare decât cele aflate pe listă. Până în prezent, din prima tranșă, 900 de suceveni nu s-au prezentat să ridice alimentele, la care se adaugă alte 230  care au fost incluse  pe lista suplimentară.
like-facebookLungu a declarat, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă,  că Ministerul Fondurilor Europene a alocat  pentru municipiul reședință de județ 27.000 de pachete cu alimente, deși a fost anunțat că  această canitate este prea mare.
 “Din adresa primită de la Ministerul Fondurilor Europene rezulta că diferenţa de pachete ar trebui distribuite la alte categorii de persoane, dar se aşteaptă un act normativ, Acolo  spune foarte clar: “ce va rămâne ca și ajutoare alimentare va fi repartizată în cadrul judeţului dumneavoastră sau în alt judeţ.” , a spus Lungu.
Primarul Sucevei a precizat că a primit o solicitare din partea Primăriei Orașului Liteni pentru 2400 de pachete, însă acest lucru se poate face cu avizul Prefecturii și a Ministerului Fondurilor Europene.
„Oraşul Liteni ni s-a adresat să-i dăm vreo 2.400 de pachete, pentru că au  nevoie , dar aşteptăm să întocmim  documentele, cu Prefectura, cu Ministerul respectiv. Noi nu am dat avizul să ne vină diferenţa de pachete. Dacă noi ne încărcăm cu aceste produse şi nu au o destinaţie clară şi se mai şi alterează, noi trebuie să dăm cu subsemnatul şi poate le mai şi impută cuiva”, a spus Lungu.
Fiecare persoană beneficiară a acestui ajutor primește câte două cutii cu produse, care conțin 4 l ulei, 4 kg de zahăr, 6 kg de făină, 6 kg de mălai, 400 grame de paste făinoase, 8 conserve de carne de porc, 6 conserve de carne de vită şi 10 cutii de pateu de ficat.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*