Bani aruncați pe apa sâmbetei. Arhitectul Direcţiei pentru Cultură Suceava, Viorel Blănaru este de părere că primarii din judeţ nu ar trebui să mai aloce bani pentru construirea de monumente de for public din amestec de fibră de sticlă şi răşină sintetică. El susţine că materialul se degradează destul de rapid din cauza fenomenului de îngheţ-dezgheţ, dând ca exemplu statuia „Bucovina înaripată” din centrul Sucevei, care a început să se ciobească la bază, după patru ani de la inaugurare.
Blănaru susține că statuile din fibră de sticlă şi răşină sintetică nu rezistă nici cinci ani şi pot fi restaurate numai prin cârpire. Un alt exemplu similar este cel finanțat de Primăria Moara care a inaugurat un monument al eroilor realizat din fibră de sticlă, iar Primăria Gura Humorului intenționează să aloce fonduri pentru construire a unei statui a domnitorului Ştefan cel Mare cu alură de sfînt, şi nu de războinic.
Bucovina inaripata din centrul Sucevei are 8,5 metri înălțime și aproximativ 550 de kilograme și a fost realizat din rășină polimerică fixată pe textură din fibră de sticlă, patinat în bronz nobil polizat. Ea este compusă din două corpuri distincte, unite la mijloc.
Statuia reprezintă o siluetă înaripată care îmbină simbolismul crucii cu cel al zborului sugerând, prin brațele care se transformă în aripi, speranță și înălțare spre cer.