Ajutată de natură, o familie din Suceava a pus pe roate o afacere cu produse bio. Anca şi Victor Cărcăle fac săpunuri, creme pentru diverse afecţiuni şi balsamuri şi deodorante handmade.
Totul a început după ce Anca Cărcăle a devenit mama. Grijulii, părinţii bebeluşului au căutat în comerţ tot soiul de produse de îngrijire şi au constatat că majoritatea conţin substanţe periculoase pentru fetiţa lor.
„Copiii din ziua de astăzi sunt mai sensibili, poate din cauza apei dure, a poluării, a hainelor pe care le spălăm cu detergent chimic. Fiind primul nostru copil, dintr-o grijă poate pe alocuri excesivă, ne-am apucat să facem în casă un detergent pe bază de săpun ca să-i protejăm pielea. Am vrut un copil cu pielea sănătoasă, fără iritaţii”, ne-a spus Anca.
După ce au făcut detergentul pentru hainele micuţei, Anca şi Victor s-au documentat şi au început să înveţe să facă şi alte produse de îngrijire a pielii copiilor. „Ne-am documentat foarte mult. Am fost autodidacţi, din grija pentru noi şi pentru copil, dar şi din pasiune. Pentru copii am creat un săpunel hipoalergenic cu flori de gălbenele, miere şi aloe vera”, ne-a declarat suceveanca.
Victor şi Anca au început să folosească doar produsele de întreţinere corporală create de ei. Aspectul nu a trecut neobservat de prietenii lor, mai ales că Anca are un păr lung şi strălucitor, pe care susţine că-l spală doar cu un săpun handmade, pe bază de urzică şi ricin. Apropiaţii celor doi au început să le ceară sfaturi, recomandări, dar şi produsele pe care le folosesc. Aşa a luat naştere afacerea lor.
Culeg plantele din natură
Laboratorul Ancăi în care creează reţetele şi fabrică produsele se află în municipiul Suceava. Plantele folosite pentru fabricarea săpunurilor sunt culese chiar de tineri.„Nu am încredere să cumpăr de la furnizori. Nu ştiu cum au fost culese şi atunci prefer să le culeg eu şi să le usuc”, a spus Anca Cărcăle. Reţetele sunt cele clasice, cunoscute din vechime, îmbunătăţite cu ingrediente naturale.
„Săpunurile sunt extrem de atractive pentru copii pentru că fac multă spumă. Uleiurile de ricin şi cocos sunt spumante naturale. Săpunelul nostru cu gălbenele are chiar flori de gălbenele şi atunci baia se transformă într-o joacă. Fetiţa mea culege petalele din apă”, a precizat tânăra întreprinzătoare. Cei doi spun că produsele fabricate de ei au avizul Ministerului Sănătăţii.
„Noi folosim în fabricarea săpunurilor uleiuri esenţiale şi nu parfumuri chimice, care din păcate ne înconjoară” – Anca Cărcăle
Sursa: Ziarulevenimentul.ro