Afacerile cu apă minerală şi băuturi răcoritoare se extind în judeţul Suceava. O firmă din Vatra Dornei, Poiana Izvoarelor SRL, a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Suceava o solicitare de evaluare a impactului asupra mediului pentru proiectul „Construire unitate de producţie ape îmbuteliate în comuna Dorna Candrenilor“.
Bani din apă
La aceeaşi instituţie a ajuns şi solicitarea unei alte companii multinaţionale, Carpathian Springs, pentru lucrări de aducţiune apă minerală în zona Barnar – Piatra Tăieturii. Un alt agent economic din Vatra Moldoviţei, Imbio Eco, solicită acord de mediu pentru a înfiinţa o fabrică de băuturi răcoritoare.
Veştile sunt îmbucurătoare, în condiţiile în care Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale a menţionat, într-un raport recent, că sursele de ape minerale carbogazoase şi necarbogazoase din judeţul Suceava sunt valorificate în proporţie de 10% , iar cele mai multe surse de apa active, aflate în exploatare sunt în zona Dornelor. Este vorba de zece surse de ape minerale carbogazoase şi necarbogazoase active – Poiana Negri, Dorna – Poiana Vinului, Dorna Candrenilor, Roşu, Poiana Coşnei, Moara Dracului, Izvorul Alb, Dealul Floreni, Panaci şi Dorna Arini.
Sursele de apă din Bazinul Dornelor pot asigura anual îmbutelierea a circa 456 de milioane de litri de apă plată şi carbogazoasă
Sursa: ziarulevenimentul.ro