Vineri 20 Septembrie 2024, Actualizat acum 263 zile 12:00 am

Tânărul ucis de muntele de piatră, plâns de toţi localnicii din Vama

Bărbatul  surprins de muntele de piatră în Cariera Pârâul Cailor din comuna suceveană Fundu Moldovei este plâns de localnici. Florin Iosep, urma sa împlinească luni, 12 mai, vârsta de 40 de ani și avea să își sărbătorească ziua, duminică, însă firul vieții i s-a stins cu două zile mai devreme.

Florin era căsătorit cu Roxana-profesoară de limba română la Liceul Dragoș Vodă din Câmpulung Moldovenesc, iar împreună au un copil, în vârstă de 5 anișori.

Acum Florin a lăsat în urmă doar lacrimi și durere. Pentru el, viața nu a fost deloc ușoară.  Avea mai multe boli: diabet, infarct și stent montat însă  a plecat la Ceruri strivit de sutele de metri cubi de dolimită pe când se afla la volanul camionului pe care îl conducea în cariera de la Fundu Moldovei.

A lucrat la Renel însă din cauza disponibilizărilor a fost nevoit să-și caute un alt loc de muncă și s-a angajat la Calcarul SA Pojorâta, societate condusă de Nicolae Troașe care are în zonă mai multe cariere de piatră. Trebuie menționat că pentru grupul de firme Calcarul, este al doilea caz soldat cu deces , fiind vorba de o femeie de etnie romă care pur și simplu a fost strivită tot de o mașină a acestei societăți.

Potrivit purtatorului de cuvant al ISU Suceava, Alin Galeata,  sâmbătă seara, a fost anunţat prin numărul unic de  urgenţă 112 faptul că, la Cariera Pârâul Cailor din comuna Fundu  Moldovei s-a prăbuşit un mal de teren (aproximativ 500 metri cubi de  dolomită) care a surprins un camion de transport piatră, la volanul  căruia se afla Iosub F., în vârstă de 40 de ani.

Acesta a fost extras de către angajaţii societăţii cu ajutorul  utilajelor existente la faţa locului, iar echipajul de pe ambulanţa SAJ  a constatat decesul. Pompierii militari de la Detaşamentul Câmpulung Moldovenesc au supravegheta zona pentru prevenirea producerii unei alte situaţii de  urgenţă. Bărbatul a fost scos cu greu din maşina în care a rămas încarcerat, iar medicii l-au găsit fără suflare şi nu l-au putut readuce la viaţă.

Inspectoratul de Muncă anchetează cazul şi caută vinovaţii acestei tragedii.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*