Sâmbătă 23 Noiembrie 2024, Actualizat acum 327 zile 12:00 am

Aspiratoare uriaşe pentru străzile din Suceava

Firmele care se vor bate pentru asigurarea curăţeniei stradale vor trebui să aibă şi utilaje speciale pentru spaţii mai puţin accesibile * nu se va renunţa nici la măturători, mai ales pentru zonele înguste

Municipalitatea suceveană încurajează metodele şi tehnicile moderne de întreţinere a curăţeniei stradale. Astfel, în urma discuţiilor cu grupurile de consilieri, autorităţile au ajuns la un consens în ceea ce priveşte modificările operate în caietul de sarcini privind delegarea prin concesionare a serviciului de salubritate, aşa cum acestea au fost impuse de Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP).


Cerinţe pentru viitorii măturători


A
NRMAP a cerut modificarea perioadei pentru care se va face delegarea, aceasta fiind diminuată de la 8 ani, cum fusese până în prezent, la 7 ani, justificarea constând în aceea că viitorul operator de salubritate ar avea suficient timp să-şi amortizeze investiţiile în noile utilaje. În ceea ce priveşte criteriile de departajare a competitorilor, măturatul manual al străzilor şi trotuarelor nu va mai fi notat cu 10 puncte, ci doar cu 7. În schimb a crescut de la 6 la 9 numărul de puncte acordate măturatului mecanizat. În ceea ce priveşte acest din urmă aspect, firmele care se vor bate pentru asigurarea curăţeniei stradale vor trebui să aibă obligatoriu în dotare şi aspiratoare de dimensiuni mai mari, utilaje speciale pentru accederea în spaţii mai puţin accesibile.

„Am considerat că trebuie să fie un echilibru şi să încurajăm pe cei care vin la licitaţie să promoveze mecanizarea măturatului. Sigur, trebuie susţinut şi măturatul manual pentru că, indiferent cât am vrea noi, nu putem face numai fac doar măturat mecanizat, mai ales pe străduţe înguste şi printre maşini”, a arătat primarul Ion Lungu.
După un lung şir de contestaţii şi acţiuni în instanţă, Primăria Suceava reia licitaţia pentru delegarea de gestiune prin concesionare a serviciului public de salubritate stradală şi servicii de iarnă. Valoarea anuală a contractului este de 3,64 milioane de lei (fără TVA), adică de peste 27 de milioane de lei (fără TVA), pe toată durata celor 7 ani prevăzuţi de lege pentru serviciile de salubritate.

„S-a discutat şi despre utilaje gen aspiratore pe care vom impune să le achiziţioneze câştigătorul licitaţiei, în ideea de a se interveni în locurile înguste” – primarul Ion Lungu

Ziarulevenimentul.ro


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*