Sâmbătă 23 Noiembrie 2024, Actualizat acum 327 zile 12:00 am

Sacrificarea mieilor, controlată de DSVSA. Vezi ce condiţii trebuie respectate!

Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava intensifică acţiunile de supraveghere înaintea sărbătorilor de Paşte.
Purtătorul de cuvânt al instituţiei, Vasile Semeniuc, a declarat că la nivelul DSVSA, la circumscripţiile sanitare veterinare şi la circumscripţiile zonale, până pe 19 aprilie, va fi asigurată permanenţa, inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică.
Sacrificarea mieilor se poate realiza în unităţi de abatorizare autorizate, inclusiv abatoare de capacitate mică, şi în spaţii amenajate temporar pentru sacrificare.
Primăriile localităţilor care au mai avut spaţii amenajate temporar pentru sacrificarea mieilor pot solicita aviz din partea Direcţiei Sanitare Veterinare, instituţia urmând să asigure supravegherea prin personal de specialitate.
Spaţiile amenajate temporar pentru sacrificarea mieilor vor funcţiona numai de vineri, până pe 19 aprilie, şi trebuie să asigure respectarea condiţiilor de igienă, sănătate şi bunăstare în timpul sacrificării, gestionarea subproduselor nedestinate consumului uman şi de eliminare a deşeurilor.

Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*