Sute de copite de cal dar nici un vinovat. Cel puțin aceasta este situația în acest moment, iar cei care le-ar fi aruncat au dispărut fără a lăsa vreo urmă. Numărul mare de copite de cal, circa 200 arată clar că acestea provin dintr-un proces de abatorizare însă se va vedea dacă oamenii legii vor da de urma vinovaților.
Prefectul județului Suceava, Florin Sinescu a declarat că au fost întocmite situații privind transferul de proprietate al cabalinelor pentru care s-a emis certificate sanitar-veterinare în toate localitățile în cursul anului trecut.
În județul Suceava au fost emise 886 de certificate din care 712 pentru abatorizare, restul pentru abatorizare sau comercializare. Cele mai multe, 93 la număr au fost emise în comuna Horodnicu de Jos .,, Aceste date au fost transmise IPJ pentru a veni în sprijinul cercetărilor care se realizează în dosarul penal deschis în această cauză. Totodată, la nivelul primăriilor urmează să se întocmească situații privind numărul de cabaline înscrise în registrul agricol, activitatea fiind în desfășurare,, a spus prefectul județului.
Resturile de cabaline au fost descoperite în data de 22 decembrie 2013 în albia râului Siret, pe raza comunei Fântânele iar cazul a fost intens mediatizat.
Polițiștii și Garda de Mediu au anunțat că se fac cercetări pentru poluare prin evacuarea cu știință în apă ,în atmosferă sau pe sol a unor deșeuri sau substanțe periculoase.