Marti 08 Octombrie 2024, Actualizat acum 281 zile 12:00 am

Tânăr arestat după ce a tâlhărit doi adolescenţi

Doi tineri, de 16, respectiv 17 ani, unul din Câmpulung Moldovenesc, iar celălalt din Broşteni, au cerut sprijinul poliţiştilor din Câmpulung Moldovenesc după ce au fost tâlhăriţi de o persoană care le-a luat aparatele foto.

La fața locului s-a deplasat echipa operativă care a constatat că reclamanţii au ca hobby arta fotografică, motiv pentru care în jurul orei 18.30 efectuau fotografii pe strada Ștefan cel Mare, în apropierea râului Moldova și a punții care asigură traversarea râului.

La capătul punții, cei doi minori au fost acostați de către un bărbat necunoscut cu care au intrat în discuţii şi care i-a determinat să lase jos bunurile pe care le au asupra lor. Minorii au lăsat aparatele foto după care autorul a luat cele două genți, a traversat puntea spre strada Ștefan cel Mare, fiind văzut și urmărit de cei doi minori până în strada Dimitrie Cantemir, unde datorită întunericului l-au pierdut.

Din cercetările efectuate ulterior de poliţişti s-a constatat faptul că asupra victimelor au fost proferate ameninţări de către autor,care avea asupra sa şi un briceag, minorilor inducându-se ideea că dacă nu vor abandona aparatele foto, vor fi agresaţi.

Au fost mobilizate mai multe echipe operative şi în urma unor activităţi specifice, suspectul de comiterea  faptei a fost identificat în persoana lui L. Vasile, de 19 ani, din municipiul Câmpulung Moldovenesc, cunoscut cu antecedente penale.

Pe parcursul cercetărilor şi pus în faţa probelor administrate de poliţişti, învinuitul a recunoscut fapta comisă, iar prejudiciul a fost recuperat.

Faţă de învinuit s-a început urmărirea penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie, dispunându-se măsura reţinerii timp de 24 de ore pe bază de ordonanţă.

Ulterior, în baza probatoriului administrat, Judecătoria municipiului Câmpulung Moldovenesc, a emis mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile, privind pe Vasile L., sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie.

Învinuitul a fost introdus în arestul I.P.J. Suceava.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*