Luni 16 Septembrie 2024, Actualizat acum 259 zile 12:00 am

Gheorghe Şoldan (PSD): Contracte de peste 9 milioane de euro pentru Școli Verzi la Volovăț și Voitinel

O școală construită de la zero, pe trei nivele, la Volovăț, și un corp nou de școală pe două nivele, la Voitinel, anunţă deputatul Gheorghe Şoldan (PSD). Joi, la Ministerul Educației, în prezența ministrului Ligia Deca, a primarului Maria Pleșca, de la Voitinel, și Ioan Vicol, de la Volovăț, au fost semnate contractele de finanțare importante pentru educația a mii de elevi din cele două comune.

Prin Programul „Școli Verzi”, la Volovăț se va construi o școală modernă, la standarde europene, pe trei nivele, cu 15 săli de clasă, durata de finalizare a lucrărilor fiind de doi ani.

Valoarea contractului este de 33.758.321 de lei fără TVA, finanțarea fiind asigurată prin PNRR.

Prin același program, la Școala Gimnazială Voitinel va fi construit un corp nou, pe două nivele, valoarea contractului fiind de 12.872.028 lei.

“Știu cât de importante sunt aceste investiții pentru cei peste 850 de elevi de la Volovăț, dar și pentru cei aproape 1040 de copii care frecventează cursurile școlii gimnaziale de la Voitinel, unde elevii învață în două schimburi. Alături de primari precum Maria Pleșca și Ioan Vicol, pe care îi felicit încă o dată pentru implicarea de care dau dovadă, sunt convins că în următorii ani vom reuși să rezolvăm definitiv problema infrastructurii școlare din județ”, a spus Şoldan.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*