Luni 16 Septembrie 2024, Actualizat acum 259 zile 12:00 am

Trei persoane din Suceava au contactat virusul West Nile. Una dintre ele a murit în spital

Trei persoane din Suceava au contactat virusul West Nile, iar una dintre ele a murit în spital. Conducerea Spitalului Județean de Urgență Suceava a informat, marți, că a înregistrat trei cazuri de îmbolnăvire cu West Nile la trei persoane de 81 de ani și, respectiv 83 și 88 de ani.

Persoana de 83 de ani a decedat pentru că avea și alte comorbidități. Cea de 81 de ani a fost externată după ce starea ei s-a îmbunătățit, iar cea de 88 de ani se află încă în spital, ca urmare a stării grave în care se află.

„Pana la data actuala avem 3 cazuri confirmate de infecție cu virusul West Nile. Pacienti de 81,83 si 88 de ani care s-au prezentat pentru febra, cefalee, sindrom confuzional fiind diagnosticati cu meningita, caz in care pentru identificarea agentului patogen se face punctie cu recoltare de lichid cefalorahidian (LCR ). In urma analizei LCR-ului s-a identificat virusul West Nile la toti 3 pacienti. Pacientul de 81 de ani a avut evolutie favorabila si a fost externat pe 17.08, pacientul de 83 de ani avand si alte comorbiditati a decedat ,din pacate, in cursul zilei de ieri din cauza agravarii patologiilor asociate, iar pacientul de 88 de ani internat pe 29.07 a avut evolutie nefavorabila cu agravarea starii generale si transfer in ATI pe 01.08 starea acestuia fiind in continuare grava”, spun medicii din Suceava.

Infectia se produce in urma intepaturii de tantar infectat cu acest virus, tantarii de la noi preluand virusul aparent de la pasarile migratoare.

In majoritatea cazurilor infectiile la oameni sunt asimptomatice, dar un mic procent pot dezvolta forme grave


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*