Luni 16 Septembrie 2024, Actualizat acum 259 zile 12:00 am

Un bărbat din Suceava care a fost condamnat la închisoare pe viață cere magistraţilor să îi mai dea o șansă. A luat viaţa a două persoane

Un bărbat care a fost condamnat la închisoare pe viață cere Tribunalului Botoșani să îi mai dea o șansă şi să înlocuiască această pedeapsă. Este vorba de Marius Vasile Acsinie, acum în vârstă de 37 de ani, a fost condamnat de justiţia italiană, după ce ucis, în urmă cu 15 ani, un miliardar din Napoli. dar şi pe soţia acestuia.

Cererea acestuia de înlocuire a pedepsei detenţiunii pe viaţă a fost depusă în luna aprilie la Tribunalul Botoşani, iar judecătorii botoşăneni s-au pronunţat, luni, în acest dosar.

Solutia pe scurt: Admite excepţia necompetenţei materiale a Tribunalului Botoşani, invocată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani. Declină competenţa de soluţionare a cererii de înlocuire a pedepsei detenţiunii pe viaţă cu pedeapsa închisorii, formulată de contestatorul Acsiniei Vasile Marius , deţinut în prezent în Penitenciarul Botoşani, în favoarea Curţii de Apel Suceava. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Suma de 360 lei, reprezentând onorariul pentru asistenţă juridică din oficiu, se va achita Baroului Botoşani din fondurile Ministerului Justiţiei (av. Silistra Anişoara-del. 1323/2024). Fără cale de atac. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei, conform art. 405 alin. 2 Cod procedură penală, astăzi, 13 august 2024.

 Cine este ucigaşul

Marius Vasile Acsinie este un sucevean ce provine din zona municipiului Fălticeni şi care a îngrozit întreaga Italie după ce l-a omorât pe ”regele grâului” din această ţară. El a ajuns în Penitenciarul Botoşani după ce autorităţile din peninsulă au cerut transferarea lui Vasile Marius Acsiniei într-un penitenciar din ţara noastră pentru a-şi ispăşi pedeapsa de închisoare pe viaţă primită după ce a omorât doi oameni.

Acsiniei a fost condamnat la închisoare pe viaţă, în data de 7 martie 2012, de Curtea de Apel cu Juraţi din Napoli pentru comiterea infracţiunilor de omor şi tâlhărie, iar în 2015 a fost transferat în ţară.

Cum s-a transformat un jaf într-un dublu asasinat

Suceveanul, alături de alţi doi români, au improvizat o bandă de hoţi, iar pe 15 aprilie 2009 i-au masacrat cu cruzime pe soţii Ambrosio de la care nu au reuşit să fure mare lucru. În seara crimei, aceştia au comis o serie de paşi greşiţi, semn că erau la primul jaf, astfel că, carabinierii italieni au reuşit să îi prindă în scurt timp.

Anchetatorii au pus mâna, în mai puţin de 36 de ore, de la comiterea oribelor crime pe Marius Vasile Acsiniei, care lucrase ca grădinar la vila familiei Ambrosio, Valentin Dumitriu şi Călin Petrică, trei români care lucrau în Italia de aproape 10 ani de zile, perioadă în care nu au comis nicio infracţiune.

Reconstituirea procurilor italieni arată pe de o parte atât cruzimea celor trei, precum şi naivitatea lor. Imigranţii români au mers cu autobuzul în Posillipo, suburbie rezidenţială a oraşului Napoli, cu gândul de a da o spargere la vila familiei Ambrosio, pe care Acsiniei o cunoştea foarte bine, deoarece a lucrat câţiva ani ca şi grădinar pentru italieni.

Acesta ştia că imobilul nu are paznici, aşa că a spart un geam de la un balcon şi toţi trei au pătruns în interior. Cum românii erau îmbătaţi bine de la vinul consumat pentru a le da curaj şi erau convinşi că nimeni nu este acasă, au fost speriaţi de zgomotul auzit din dormitorul în care dormeau soţii Ambrosio.

Marius Vasile Acsiniei, de frică să nu fie recunoscut de Franco şi Giovanna Ambrosio, a tăbărât asupra acestora cu o cheie franceză, cu care i-a lovit violent până când i-a omorât.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*