Sâmbătă 07 Septembrie 2024, Actualizat acum 250 zile 12:00 am

Incendiu izbucnit la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Sasca Mică

Incendiu izbucnit, sâmbătă, la acoperișul unei anexe ale Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Sasca Mică. Flăcările au afectat o suprafață de aproximativ 30 de metri pătrați din astereala acoperișului de deasupra intrăŕii secundare în clădirea centrului.

Deoarece Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Sasca Mică avea cazați 136 de beneficiari, pentru gestionarea optimă a misiunii, Inspectoratul pentru situații de urgență a declanșat Planul Roșu de Intervenție.

Astfel, spre locul intervenției au fost alocate, gradual, cinci autospeciale de stingere, o autoscară mecanică, o ambulanță SMURD, două ATPVM (autospecială de transport personal și victime multiple) și un microbuz de transport persoane. În sprijn, au fost trimise patru autospeciale de la SVSU Cornu Luncii (2), Mălini și Slatina și două echipaje SAJ.

De asemenea, au fost solicitate și câte un microbuz și un ATPVM de la ISU Botoșani și ISU Neamt.

La fața locului au ajuns, primele, echipajele pompierilor militari suceveni, care au localizat și lichidat incendiul, astfel că Planul Roșu de Intervenție a fost dezactivat, iar forțele solicitate în sprijin de la inspectoratele pentru situații de urgență învecinate au fost întoarse din drum. Flăcările s-au manifestat la astereala acoperișului de deasupra intrării secundare a unui spațiu de cazare pentru beneficiari.

Intervenția promptă a pompierilor militari a împiedicat propagarea incendiului la întregul corp al clădirii. Astfel, au fost afectați aproximativ 30 de metri pătrați de astereală din lemn, iar clădirea a fost inundată cu fum.

Concomitent cu lichidarea incendiului, fumul a fost evacuat cu ajutorul ventilatoarelor specializate, dar și natural, prin deschiderea ușilor și ferestrelor.

Cele 136 de persoane cazate au fost evacuate în siguranță de către personalul angajat al centrului, până la sosirea pompierilor.

După finalizarea acestor operațiuni, beneficiarii se vor putea întoarce în spațiile de cazare.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*