Sâmbătă 07 Septembrie 2024, Actualizat acum 250 zile 12:00 am

Percheziţii la locuinţa unui bărbat din Suceava acuzat de înşelăciune

Un tânăr de 30 de ani a fost reţinut de poliţiştii din Suceava după ce ar fi înşelat o bătrână de 81 de ani, prin metoda “accidentul”, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.
Potrivit acestora, reţinerea tânărului, sub acuzaţia de înşelăciune, a avut loc în urma unor percheziţii la domiciliul acestuia.
Totul a plecat de la o sesizare a unei bătrâne de 81 de ani din Siret, care a pe 6 aprilie 2024, orele 20.10,s-a prezentat la sediul Poliţiei oraşului Siret şi a sesizat faptul că în cursul zilei a fost sunată pe telefonul fix din interiorul locuinţei sale de către o persoană necunoscută care i-a comunicat faptul că fiul acesteia, care la momentul respectiv se afla în la muncă într-un stat european, ar fi suferit un accident urmând să-i fie amputat un picior, solicitând o sumă de 7000 euro pentru a interveni la doctor.
Femeia de 81 de ani a comunicat persoanei neidentificate că deţine doar suma de 30.000 lei, aspect cu care cel din urmă a fost de acord, aşa încât, la aproximativ 10 minute, la poarta acesteia a apărut o persoană de sex masculin, căreia i-a înmânat suma de 30.000 lei.
Ulterior femeia de 81de ani a fost sunată de către fiul acesteia, căruia i-a povestit cele întâmplate anterior, ocazie cu care şi-a dat seama că a fost înşelată, realizând că fiul său nu a suferit niciun accident şi nu solicită nicio sumă de bani.
S-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de ,,înşelăciune”, cercetările fiind continuate de lucrătorii Formaţiunii Investigaţii Criminale Siret. Poliţiştii au desfăşurat activităţi investigative complexe, reuşind să contureze circumstanţele producerii faptei şi să identifice principala persoană bănuită de comiterea infracţiunii de înşelăciune, respectiv un bărbat de 30 de ani care locuieşte fără forme legale în mun. Suceava, jud. Suceava.
Pe 5 iulie 2024, au fost puse în aplicare două mandate de percheziţie domiciliară cu sprijinul luptătorilor Serviciului Acţiuni Speciale IPJ Suceava, fiind identificate şi ridicate bunuri şi obiecte de interes operativ. De asemenea, a fost ridicat şi indisponibilizat un autoturism de teren, utilizat la comiterea faptei, care a fost confiscat şi depozitat la locaţia special amenajată aparţinând IPJ Suceava din comuna Stroieşti.

Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*