Marti 02 Iulie 2024, Actualizat acum 183 zile 12:00 am

Medic de la Ambulanţa din Suceava, transportat cu elicopterul SMURD după un accident vascular

Un medic de la Ambulanţa din Suceava a fost transportat, sâmbătă, cu elicopterul SMURD după un accident vascular cerebral. Doctoriţa se afla la un curs la Târgu Mures, când a suferit un accident vascular cerebral. Spitalul Clinic din Targu Mures neavand posibilitatea de a efectua aceasta procedura a solicitat Spitalul din Suceava.

“Elicopterul Smurd a aterizat pe Heliportul Spitalului Clinic de Urgenta din Suceava pentru a transfera un pacient candidat pentru Trombectomie endovasculara. Este vorba despre un pacient de sex femenin,in varsta de 50 ani ce a suferit un accident vascular cerebral la Spitalul Clinic de Urgenta din Mures la ora 6:00 am. Pacienta a benfeciat de tromboliza la Spitalul Clinic din Mures (procedura de dizolvare a unui cheag de sange,care blocheaza fluxul intr o artera). Elicopterul a aterizat la ora 10:30,iar la ora 10:45 pacienta a beneficiat de procedura de Trombectomie(procedura minim invaziva ce extrage un cheag de sange care blocheaza fluxul intr o artera)”, a transmis Spitalul Clinic de Urgenţă Suceava.

Costurile interventiei sunt asigurate integral de Spitalul Judetean Din Suceava.

Echipa a fost formata din dr. Tina Bardan Tina (medic neurolog), dr. Cătălin Lulciuc (radiolog interventionist) şi dr. Niculina Guliga (medic UPU).


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*